Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

The Sadie Family Wines

Eben Sadie

The Sadie Family Wines is opgericht door Eben Sadie en het eerste oogstjaar was de 2000 Columella. Voor de start werkte Eben ondermeer in Duitsland, Italië, Oostenrijk en in Bourgogne. Terug in Zuid-Afrika vond hij werk bij Charles Back en werd hier de wijnmaker. Naast zijn job bij Charles begon hij op kleine schaal met zijn eigen project, geholpen door zijn zus Delana en broer Nico. De eerste Columella was slechts 14 vaten en in 2002 volgde Palladius, de witte equivalent van Columella. Dit zijn tegenwoordig de signature-wines van het domein. Wijnen van verschillende druiven van wijngaarden in Swartland. In 2012 startte Eben met zijn Ouwingerdreeks, wijnen van oude wijngaarden in zowel Swartland, Olifantsrivier, Piekenierskloof als Stellenbosch. Deze wijngaarden zijn allen gevonden in een project dat gerund wordt door Rosa Kruger. De wijnen dragen namen die refereren aan de ligging, vorm of eigenaren van de wijngaarden. Meest geprezen is de Mev. Kirsten, een wijn van de oudst bekende chenin blanc-wijngaard in Stellenbosch. Website: www.thesadiefamily.com

Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.

Zuid-Afrikaanse wijnen

Zuid-Afrika behoort tot de 'nieuwe wereld' als het gaat om wijn. Dit terwijl er al sinds 1652 wijn wordt verbouwd. Er zijn meerdere plekken die zorgen voor de productie van Zuid-Afrikaanse wijn. Wereldwijn zijn Zuid-Afrikaanse wijnen erg geliefd. Ook worden Zuid-Afrikaanse wijnen steeds meer gedronken. Naast Franse wijnen, worden Zuid-Afrikaanse wijnen het meest gedronken. Er zijn verschillende wijngebieden in Zuid-Afrika. Vooral wijn uit het gebied Stellenbosch is erg geliefd. Maar er zijn nog veel meer wijngebieden!            

 Zuid-Afrika is een enorm groot land. Daarentegen is het gebied waar de druiven worden verbouwd erg klein. Dit komt door de vele verschillende klimaten binnen het land. De wijngaarden waar de druiven wel worden verbouwd kunnen worden liggen dicht bij de kust. Door de zeewind is er voldoende verkoeling voor de druiven en dit creëert een ideaal klimaat voor het verbouwen van de druiven. Er zijn dan ook geen wijnhuizen te vinden die meer dan 100 kilometer van de kust liggen.            

Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.