Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Terroir al Limit

Dominik Huber

Het is het jaar 2000 als Dominik Huber en Eben Sadie elkaar ontmoeten bij Mas Martinet in Spanje. In 2001 plukken zij samen bij de Perez-familie in Cims de Porrera, zes weken lang druiven en raken bevriend. Na samen twee maanden te hebben gewerkt bij Spiceroute in Zuid-Afrika, starten zij samen een klein project in Priorat. Met de hulp van de Perez-familie kunnen zij wat druiven kopen en maken samen de eerste jaargang Dits del Terra. In 2003 kunnen zij dan een eigen kelder starten in Torroja del Priorat, waar in de loop der jaren steeds meer verschillende wijnen worden gemaakt. Vanaf 2007 is Dominik fulltime bezig met zijn Terroir al Limit en vanaf dat moment veranderd ook de wijze van wijn maken. Barriques maken plaats voor vaten van 1200 tot 3500 liter en er worden 500 liter vaten geïntroduceerd. Een wijze van vinifiëren, waar extractie plaats maakt voor een traditioneel Bourgondische stijl van wijn maken. “Vinification entière”, geen pigeage of remontage alles om die kracht waar Priorat altijd om bekend stond te vermijden. Er wordt door Dominik volledig biodynamisch gewerkt met zo min mogelijk sulfiet. De wijnen worden echt gemaakt voor de gastronomie, de wijnen zijn licht, verfijnd en elegant om te kunnen matchen met gerechten uit de beste keukens. Sinds 2017 heeft Dominik een nieuw project in Montsant, Terroir sense Fronteres. Een selectie wijnen uit Montsant die gemaakt worden met dezelfde filosofie. Website: www.terroir-al-limit.com