Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Ons wijnabonnement


Op vaste momenten uw wijnvoorraad aangevuld zien worden middels ons wijnabonnement. Wij bespreken na het invullen van onderstaande questionnaire, uw smaakvoorkeuren en stellen naar uw wens periodiek uw wijnabonnement samen. Geen zorgen meer over uw wijnvoorraad, wij zorgen dat de wijnen bij u bezorgd worden. U kunt zelf de frequentie en het prijsniveau kiezen. Hierna kunt u thuis gaan genieten van wijnen, die door de beste sommeliers van Nederland geschonken worden bij gerechten van Michelinsterren chefs. Van tijd tot tijd zal een sommelier de wijn toelichten en de chef zal zijn gerecht met u delen. Naast dit wijnabonnement bieden wij de mogelijkheid om samen met u te starten met u eigen wijncollectie. Wij bespreken uw voorkeuren, helpen met de aanschaf van uw klimaatkast en zorgen dat deze gevuld wordt met de wijnen van uw keuze. Hierna zorgen wij ook dat uw verzameling op peil blijft middels een uniek wijnabonnement. Een abonnement op verschillende niveau's passend bij uw smaakvoorkeuren.

Wat maakt ons wijnabonnement uniek?

 Het wijnabonnement van Wijnkooperij de Lange is uniek omdat de wijnen worden geselecteerd in samenspraak met onze klanten en afgestemd op de seizoenen. Daarnaast bespreken wij ook met de sommeliers van de beste restaurants van Nederland onze selectie, welke wijnen schenken zij op dat moment en wij nemen deze op in onze selectie. De wijnen worden allen rechtstreeks door ons geïmporteerd, direct van de wijnmaker naar ons magazijn zonder tussenkomst van agenten of andere tussenpersonen. Met het wijnabonnement wordt u ook automatisch lid van onze wijnclub en heeft u korting op de wijnen van Wijnkooperij de Lange en voorrang bij de verdeling van de nieuwe oogstjaren van onze wijnmakers.

Hoe werkt het wijnabonnement?

Het abonnement wordt volledig afgestemd naar de wensen van onze wijnclubleden. Na uw aanmelding nemen wij contact op en bepalen in overleg de frequentie en het aantal flessen. Heeft u voorkeur voor enkel rode of witte wijn, wel of niet houtgelagerd, verschillende opties worden met u besproken. Het abonnement kan maandelijks, twee-maandelijks of per kwartaal. Er zijn twee kwaliteitsniveau’s: Premier Cru en Grand Cru. Hierin worden de wijnen onderverdeeld en u kunt kiezen voor 3 flessen van 3 verschillende wijnen, 6 flessen van 3 verschillende wijnen of 12 flessen van 3 verschillende wijnen. 

Het wijnabonnement cadeau geven


Een vriend, familielid of collega een uniek cadeau geven? Ook dat kan met ons wijnabonnement. Denk dan bijvoorbeeld aan een abonnement van één jaar waarbij uw vriend, collega of familielid ieder kwartaal getrakteerd wordt op een heerlijke selectie wijnen. 

Wie selecteert de wijnen uit het wijnabonnement?

Wij selecteren de wijnen uit ons assortiment, een asssortiment met wijnen die gekenmerkt worden door hun unieke kwalitatief, hoogstaande eigenschappen en die tevens gemaakt worden door gepassioneerde wijnmakers met respect voor de natuur en omgeving. Kortom, wijnen die de liefhebber van een perfect glas wijn kunnen bekoren. Wijnen veelal van familiedomeinen, die net als wij kwaliteit, respect voor de natuur, druif en terroir voorop hebben staan. Ons team van vinologen proeft en selecteert de wijnen voor ons assortiment en het wijnabonnement. 

Wijnkooperij de Lange

“de Lange” is opgericht in 1996 door Dolf ten Houte de Lange en feitelijk een voortzetting van het bedrijf dat zijn grootvader in 1878 oprichtte in Haarlem onder de naam Verkruijse & de Lange. Dolf verkocht het familiebedrijf in 1989 aan een grote importeur, om daar aan de slag te gaan. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en in 1996 besloot hij wederom voor zichzelf te starten. De filosofie werd; specialistisch werken met kleine familiedomeinen, waar kwaliteit voorop staat. In 2008 werd Paul Frankhuizen, werkzaam bij de Lange sinds 1998, mede-eigenaar en in 2016 verkocht Dolf zijn overige aandelen aan Paul. "de Lange" verhuisde in 2018 van het Brabantse Oosterhout naar het naast gelegen Breda. Sinds september 2022 is Wijnkooperij de Lange gevestigd in Leiden.