Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Mixtura

Gutier Seijo

Mixtura is de ideologie van Gutier Seijo en is gestoeld op zoektocht en het behouden van oude wijngaarden en druivenstokken in het Spaanse Galicië. De wijngaarden zijn terug te vinden in verschillende herkomstbenamingen als Bierzo, Valdeorras, Ribeiro en Rias Baixas. Gutier heeft zijn kelder in een in de jaren 50 gebouwd voormalig atelier voor beeldhouwers. Het gebouw heeft 40 jaar leeg gestaan totdat Gutier hier zijn kelder en atelier realiseerde. Een unieke plek waar unieke wijnen worden gemaakt. De opvoeding van de wijnen wordt zowel gedaan op oude houten foeders als op beton en oude barriques. Lees meer over het unieke project van Gutier Seijo op zijn website: www.mixturaw.com


Wijn uit Spanje

Spanje wordt gezien als de slapende reus in de wijnwereld. Het is uiteraard een heel groot land waar in verschillende wijnstreken van noord tot zuid en van oost naar west ook veel verschillende stijlen van wijn gemaakt. Van de Sherry’s in het zuiden, de mousserende wijnen in de Penedes en de krachtige rode wijnen van Rioja en Ribera del Duero.


Spaanse rode wijn

Het allerbelangrijkste druivenras voor rode Spaanse wijn is tempranillo. Een druivensoort die in het land meerdere synoniemen heeft zo heet de druif tinto del païs in Ribera del Duero, tinto fino in de Penedes en cencibel in de wijnstreek La Mancha. Maar natuurlijk zijn er ook andere druiven en juist in snel opkomende wijnstreken als Bierzo waar mencia de belangrijkste druif is, Priorat met grenache en carignan of Valencia met zijn autochtone rassen als monastrell, forcalla, arco en bonicaire. Wijnland Spanje biedt enorm veel keus en diversiteit.


Spaanse witte wijn

In Spanje is uiteraard verdejo een belangrijk druivenras voor de witte wijnen en dan vooral voor de witte wijnen uit de wijnstreek Rueda. Meer in het noordoosten in de wijnstreek Galicië, waar herkomstbenamingen als Rias Baixas, Valdeorras en Monterrei zijn terug te vinden, zijn juist albarino en godello de belangrijkste druiven. In het oosten in Priorat daarentegen meer “Franse”druivenrassen als grenache blanc en macabeu. Diversiteit alom dus.


Spaanse mousserende wijn

Naast de stille wijnen is Spanje natuurlijk bekend om de mousserende wijnen die gemaakt worden in het noordoosten van het land rondom Barcelona. Hier in Penedes staan xarel.lo, macabeo en parellada aan de basis van mousserende wijnen die gemaakt worden met een tweede gisting op fles. Wij bieden u de Cava’s van Lacrima Baccus, cava’s die biologisch gecertificeerd zijn en perfect zijn als aperitief of als begeleider van een klassieke Spaanse paëlla.