Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Franse wijnen

Hier een overzicht van alle Franse wijn die wij importeren. Frankrijk is een heel groot en divers wijnland, waar veel verschillende wijnen worden gemaakt. Wij proberen in de verschillende Franse wijnstreken de beste wijnmaker te vinden, die net als wij kwaliteit, respect voor de natuur, druif en terroir voorop heeft staan. De Franse wijnhuizen waarmee wij samenwerken zijn veelal familiebedrijven, die kunnen buigen op een lange historie. Een belangrijk deel van onze Franse wijn komt uit Bourgogne, de streek tussen Dijon en Lyon waar, naar onze mening, de mooiste Franse wijnen worden gemaakt van chardonnay en pinot noir. Verder importeren wij uiteraard wijnen uit de Rhône, Elzas, Loire, Languedoc etc. Een selectie unieke wijnen van gepassioneerde wijnmakers.

Wijn uit Frankrijk

Als men denkt aan wijn, denkt men direct aan Frankrijk, absoluut het wijnland waar enorm veel kwaliteitswijnen worden gemaakt. Van noord naar zuid en van oost naar west zijn wijngebieden te vinden waar op hoog niveau wijn wordt gemaakt. Voor Wijnkooperij de Lange is Frankrijk één van de belangrijkste pijlers binnen het assortiment en wij bieden een groot assortiment met het beste dat Frankrijk te bieden heeft. Van witte wijn, rode wijn, mousserende wijn tot Champagne en rosé.

Wijnstreken Frankrijk

In Frankrijk zijn tal van wijnstreken te onderscheiden, die allemaal hun eigen specifieke soorten wijn produceren. De bekendste Franse wijngebieden zijn Bourgogne, Bordeaux, Languedoc, Rhône, Elzas en de Loire.

Franse rode wijn

De belangrijkste gebieden voor Franse rode wijnen zijn Bordeaux, Bourgogne en de Rhône. In het eerste gebied zijn merlot en cabernet sauvignon de belangrijkste druivensoorten terwijl in Bourgogne pinot noir aan de basis staat van de Premier Cru’s en Grand Cru’s uit deze mooie streek. De Rhônevallei is op te delen in het noordelijke deel waar syrah wijnen voortbrengt als Côte-Rôtie en Hermitage. In het zuidelijke deel is grenache veel belangrijker en zeker in Chateauneuf-du-Pape en andere cru’s van dit gebied. Dit zijn echter de grootste en meest bekende gebieden, vergeet echter niet de fijne rode wijnen uit de Loire, Jura en Languedoc. Ook hier zijn prachtige rode wijnen te vinden.


Franse witte wijn

De grote witte wijnen van Frankrijk zijn terug te vinden in de Bourgogne waar chardonnay aan de basis staat aan de meest bekende witte wijnen van de wereld uit dorpen als Meursault, Puligny-Montrachet en Chablis. Maar ook in andere delen van Frankrijk, zoals de Loire en de Elzas, zijn geweldige witte wijnen te vinden van druivenrassen als chenin blanc, sauvignon, riesling en pinot gris. Laat u eens verrassen door de witte wijnen uit de Jura of de Rhônevallei, ook de wijnmakers in deze gebieden maken geweldige kwaliteitswijnen.