Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Touch of Dutch

Lotte Wolf

Lotte Wolf koos Swartland, Zuid-Afrika als regio waar zij haar wijnen wilde gaan maken. Het was voor haar hét gebied met verreweg de meest inspirerende wijnmakers. Al jarenlang schonk zij hun wijnen met liefde in de toprestaurants waar zij werkzaam was. De puurheid van dit authentieke wijngebied lag in het verlengde van haar eigen levensmotto: “Wijnmaken doe je met je hart en niet volgens de regels. Unfined en unfiltered. Lotte wilde spannende, natuurlijk gemaakte wijnen met een mooi verhaal dat begint in de wijngaard. Met de druif zelf in de hoofdrol, zonder toevoeging van chemicaliën en pesticiden.”. Zij kwam terecht bij één van de befaamde Swartland Cowboys: Johan Meyer. Ondanks haar drukke sommeliersbestaan bracht Lotte twee maanden per jaar bij haar Zuid-Afrikaanse druiven door. De namen Onkruid Vergaan Nie (sémillon), King Arthur (grenache) en Die Bastaard (mourvèdre, cinsault) en De Wortel laten geen twijfel over hun herkomst. Het authentieke Swartland, Zuid-Afrika was Lotte’s tweede thuis. “Als druivenstok zou ik hier ook gelukkig zijn!” Om haar dromen te verwezenlijken worden de wijnen, onder de naam Touch of Dutch, in samenwerking met Johan Meyer en de Wine Wolf Foundation nog ieder jaar gemaakt in Swartland, Zuid-Afrika. De wijnen van Lotte moeten met zorg behandeld worden om deze optimaal tot hun recht te laten komen. Hiervoor is er een wijn-bijsluiter ontwikkelt die u hier kunt downloaden. Website: www.winewolffoundation.nl

Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.

Zuid-Afrikaanse wijnen

Zuid-Afrika behoort tot de 'nieuwe wereld' als het gaat om wijn. Dit terwijl er al sinds 1652 wijn wordt verbouwd. Er zijn meerdere plekken die zorgen voor de productie van Zuid-Afrikaanse wijn. Wereldwijn zijn Zuid-Afrikaanse wijnen erg geliefd. Ook worden Zuid-Afrikaanse wijnen steeds meer gedronken. Naast Franse wijnen, worden Zuid-Afrikaanse wijnen het meest gedronken. Er zijn verschillende wijngebieden in Zuid-Afrika. Vooral wijn uit het gebied Stellenbosch is erg geliefd. Maar er zijn nog veel meer wijngebieden!              

Zuid-Afrika is een enorm groot land. Daarentegen is het gebied waar de druiven worden verbouwd erg klein. Dit komt door de vele verschillende klimaten binnen het land. De wijngaarden waar de druiven wel worden verbouwd kunnen worden liggen dicht bij de kust. Door de zeewind is er voldoende verkoeling voor de druiven en dit creëert een ideaal klimaat voor het verbouwen van de druiven. Er zijn dan ook geen wijnhuizen te vinden die meer dan 100 kilometer van de kust liggen.             

 Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.