U kunt uw verlanglijsten bekijken nadat u een klantaccount heeft aangemaakt of ingelogd.
Maak een klantaccount aan of meld u aanHet aanbod van onze online shop is gericht op mensen die minimaal 18 jaar oud zijn.
Bevestig uw leeftijd om door te gaan.
Dino en Fabio Costantino, vader en zoon, hebben de leiding over dit familiedomein op Sicilië. Zij worden geassisteerd door de zeer bekende oenoloog Luca d’Attoma. In totaal bewerkt de familie 24 hectare aan wijngaarden op de flanken van de Etna. Vanzelfsprekend is deze bodem zeer vulkanisch en produceert enkele unieke wijnen. De 10 verschillende wijngaarden zijn uitsluitend beplant met autochtone druiven. Voor wit zijn dit carricante en cattarato. Voor de rode wijnen betreft het nerello mascalese en nerello cappucio. Er zijn twee verschillende aanplantingen: geleid met een plantdichtheid van 5.000 stokken per hectare en “bushvines” met een plantdichtheid van 8.000 stokken per hectare. In de wijngaarden wordt volledig biologisch gewerkt en zodoende is het domein ook gecertificeerd. Er wordt geoogst met een opbrengst van 50 tot 60 hl/ha. Na de oogst wordt er voor de rode wijn een klassieke wijnbereiding toegepast met een maceratie van 10 dagen. Na de malolactische gisting gaat een gedeelte van de wijn op eiken vaten en een gedeelte op roestvrij staal. De witte wijnen worden enkel op roestvrij staal opgevoed. Website: www.terracostantino.it
Vader en zoon, zelden zulke gepassioneerde mensen gezien met liefde voor het land dat hen omringt en het fruit dat het land hen geeft. Zoals zij zelf zeggen maken zij de wijnen niet, maar wordt de wijn gemaakt door de Etna. Met hulp van de bekende oenoloog Luca d'Attoma bewerken zij de wijngaarden op een biologische wijze en maken met zorg hun wijnen. Wijnen die perfect passen in deze tijd en aansluiten bij de gerechten van de Nederlandse gastronomie.
Producent | Herkomstbenaming | Stijl |
---|---|---|
Terra Costantino | Etna Rosso | Rijk & Uitbundig |
Houtgebruik | Werkwijze | Formaat |
Gedeeltelijk | Biologisch gecertificeerd | 750 ml |
€ 21,95
Op voorraad
Producent | Herkomstbenaming | Stijl |
---|---|---|
Terra Costantino | Etna Bianco | Filmend & rond |
Houtgebruik | Werkwijze | Formaat |
Neen | Biologisch gecertificeerd | 750 ml |
€ 21,95
Op voorraad
Producent | Herkomstbenaming | Stijl |
---|---|---|
Terra Costantino | Etna Rosso | Rijk & Uitbundig |
Houtgebruik | Werkwijze | Formaat |
Gedeeltelijk | Biologisch gecertificeerd | 750 ml |
€ 21,95
Op voorraad
Producent | Herkomstbenaming | Stijl |
---|---|---|
Terra Costantino | Etna Rosato | Rond & Vriendelijk |
Houtgebruik | Werkwijze | Formaat |
Neen | Biologisch gecertificeerd | 750 ml |
In het hele land worden natuurlijk witte wijnen gemaakt, maar de belangrijkste gebieden voor witte wijn zijn toch wel Friuli en Alto Adige. Twee wijngebieden in het noordoosten van Italië. Hier wordt Italiaanse wijn gemaakt van bekende druivenrassen als sauvignon, pinot grigio en chardonnay, maar ook van minder bekende rassen als ribolla giala, friulano en riesling. Bij de witte wijnen uit Toscane is het vaak vermentino die aan de basis staat en in Piemonte zijn er ook mooie voorbeelden te vinden van de chardonnay-druif.