Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Bodega Rafael Cambra

Rafael Cambra

Rafael Cambra heeft zijn opleiding genoten in Montpellier, basis van vele jonge getalenteerde wijnmakers in Europa. Na zijn opleiding heeft Rafael stages gelopen in Bordeaux en Rioja, om zich vervolgens te vestigen op zijn geboortegrond Valencia. Hier beleefde hij een vliegende start in zijn jonge loopbaan, toen de internationale pers hem ontdekte en prachtige beoordelingen gaf aan zijn DOS, een wijn van grotendeels cabernet sauvignon en cabernet franc. Rafael heeft een prachtig areaal aan wijngaarden en hij is nog steeds druk om alles te verbeteren. Eén van zijn laatste aanwinsten is een wijngaard met de forcalla-druif. Deze autochtone druif zie je bijna niet meer in Valencia, maar Rafael is juist bezig met herplanting en de eerste oogstjaren van de wijngaard belooft veel voor de toekomst. Dit alles geïnspireerd door de wijnen van één van de oudste wijnboeren van de streek. Rafael heeft veel respect voor de natuur en werkt biologisch in zijn wijngaarden. Juist door zijn manier van werken is de biodiversiteit op zijn wijngaarden toegenomen. Rafael kiest bewust voor een minimale interventie in zijn wijngaarden en later ook in de kelder. Hierdoor kan hij fruit oogsten, dat optimaal rijp is en dit is de basis van zijn wijnen. Uiteindelijk draait namelijk alles om de natuur en zijn liefde voor zijn land. Waar Rafael in zijn jonge jaren als wijnmaker veel gebruikt maakte van nieuwe eiken vaten, kiest hij tegenwoordig steeds vaker voor minder nieuw hout en lagering op betonnen vaten. Website: www.rafaelcambra.es


Wijn uit Spanje

Spanje wordt gezien als de slapende reus in de wijnwereld. Het is uiteraard een heel groot land waar in verschillende wijnstreken van noord tot zuid en van oost naar west ook veel verschillende stijlen van wijn gemaakt. Van de Sherry’s in het zuiden, de mousserende wijnen in de Penedes en de krachtige rode wijnen van Rioja en Ribera del Duero.


Spaanse rode wijn

Het allerbelangrijkste druivenras voor rode Spaanse wijn is tempranillo. Een druivensoort die in het land meerdere synoniemen heeft zo heet de druif tinto del païs in Ribera del Duero, tinto fino in de Penedes en cencibel in de wijnstreek La Mancha. Maar natuurlijk zijn er ook andere druiven en juist in snel opkomende wijnstreken als Bierzo waar mencia de belangrijkste druif is, Priorat met grenache en carignan of Valencia met zijn autochtone rassen als monastrell, forcalla, arco en bonicaire. Wijnland Spanje biedt enorm veel keus en diversiteit.


Spaanse witte wijn

In Spanje is uiteraard verdejo een belangrijk druivenras voor de witte wijnen en dan vooral voor de witte wijnen uit de wijnstreek Rueda. Meer in het noordoosten in de wijnstreek Galicië, waar herkomstbenamingen als Rias Baixas, Valdeorras en Monterrei zijn terug te vinden, zijn juist albarino en godello de belangrijkste druiven. In het oosten in Priorat daarentegen meer “Franse”druivenrassen als grenache blanc en macabeu. Diversiteit alom dus.


Spaanse mousserende wijn

Naast de stille wijnen is Spanje natuurlijk bekend om de mousserende wijnen die gemaakt worden in het noordoosten van het land rondom Barcelona. Hier in Penedes staan xarel.lo, macabeo en parellada aan de basis van mousserende wijnen die gemaakt worden met een tweede gisting op fles. Wij bieden u de Cava’s van Lacrima Baccus, cava’s die biologisch gecertificeerd zijn en perfect zijn als aperitief of als begeleider van een klassieke Spaanse paëlla.