Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Domaine Gérard Boulay

Gérard Boulay

Eén van de wijnmakers in het cult-dorpje Chavignol. Hét dorp nabij Sancerre, waar volgens velen de Grand Cru's van de streek gemaakt worden. De allerbeste wijnen van wijnmakers als Pascal Cotat, Francois Cotat, Anne Vatan (Clos la Néore) en dan natuurlijk Gérard Boulay. Van de 9 hectare die Gerard Boulay bezit, liggen 8 hectare op de hellingen van Chavignol op Kimmeridgian of "terre blanche" bodems (vergelijkbaar met de bodems in Chablis), die hij handmatig bewerkt en sinds 1990 biologisch verbouwt. De jongste wijnstokken in het domein werden in 1972 door Gérard Boulay geplant en de gemiddelde leeftijd van de wijnstok is ongeveer 45 jaar. De vinificatie voor de wijnen vindt plaats zonder interveniëren. Alle wijnen worden opgevoed op een mix van foudres en 300 liter vaten met uitzondering van de Sancerre Chavignol Tradition, die rijpt ook op tank. Gerard voegt tijdens de vinificatie geen gisten en weinig tot geen sulfiet toe. Hij ziet zijn rol als "bewaker" om ervoor te zorgen dat er niets misgaat. Over het algemeen werkt hij instinctief, omdat hij 'de wijn wil laten leven' en probeert het natuurlijke proces niet te verstoren. "C’est la nature qui fait le vin".