Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Quinta do Lagar Novo

Luis Gonçalves de Carvalho

In 1742 werd Quinta do Lagar Novo gebouwd op de fundamenten van het oude huis van Lagar de Fuso e Vara, in de nabijheid van Alenquer, zo’n 35 km van Lissabon. De boerderij werd later overgenomen door de familie Gonçalves de Carvalho en is momenteel in bezit van de tweede en derde generatie. Dit kleine familiedomein, met een geschiedenis van meer dan 200 jaar wijnbouw bezit ongeveer ongeveer 5 ha aan wijngaarden. 

Onder leiding van eigenaar Luís Elias Gonçalves de Carvalho werden de wijngaarden met gebruikmaking van de beste en meest recente wijnbouwtechnieken geheel vernieuwd. De wijngaarden worden duurzaam bewerkt en liggen in een licht hellende vlakte op een bodem rijk aan klei en kalksteen die gekenmerkt wordt door een zeer open textuur. Het microklimaat is gematigd. De warmte wordt hier getemperd door de maritieme invloed van de nabijheid van de Atlantische Oceaan. Dit zachte klimaat draagt bij aan een uitstekende en gelijkmatige rijping van de druiven en stelt João in staat om relatief vroeg te oogsten. Website: www.quintalagarnovo.pt

Wijn uit Portugal

Port is het eerste waar de meeste mensen aan denken als ze aan Portugal denken. Maar er is natuurlijk nog veel meer wijn te halen uit dit land dat nog steeds rijk is aan inheemse druiven. Waar wijnlanden de populaire en vaak van oorsprong Franse druiven aanplantten, hielden de Portugezen vast aan hun inheemse druiven en smaken. In Portugal wordt al 4000 jaar wijn verbouwd. Portugal grenst in het oosten aan Spanje en in het westen aan de Atlantische Oceaan. De belangrijkste steden zijn Lissabon en Porto. In Lissabon mondt de Taag (Tejo) uit in de Atlantische Oceaan en Porto de Douro. Langs deze rivieren liggen ook enkele van de belangrijkste Portugese wijngebieden. De belangrijkste wijngebieden zijn Minho, waar de Vinho Verde vandaan komt, Douro, de bakermat van de Portwijn, Dão, Alentejo, Algarve en de regio Lissabon.