Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Hugo & Pauline Villa

Hugo & Pauline

In navolging van Pierre-Jean Villa, een geroemde wijnmaker uit Côte Rôtie, volgen Pauline en Hugo Villa sinds 2022 hun eigen weg, waarbij ze nauwgezet een reeks onberispelijke wijnen maken van zorgvuldig geproduceerde druiven uit de Noordelijke Rhône. Met een verfijnde en veelbelovende stijl bieden ze strakke en heerlijke wijnen uit Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, Condrieu en nabijgelegen gebieden. Elke wijn vertegenwoordigt het beste van de respectieve regio's en wijngaarden waar ze vandaan komen. Dit markeert een opvallende nieuwe entree in de Rhône-wijnscene, klaar om wijnliefhebbers te boeien. Bovendien zijn hun wijnen niet alleen charmant, maar ook redelijk geprijsd voor deze gewaardeerde appellations, waardoor een brede aantrekkingskracht en toegankelijkheid voor wijnliefhebbers wordt gegarandeerd.


Wijn uit Frankrijk

In Frankrijk worden vele bekende en uiterst bijzondere wijnen gemaakt. Het is wellicht het wijnland met de grootste wijnen en druiven. Van het noordenoosten tot aan de grens met Spanje worden wijnen gemaakt van veel diverse druivenrassen. Wijn is een onderdeel van de cultuur van het land en een maaltijd zonder wijn is hier ondenkbaar. Franse wijnstreken als Bourgogne, Bordeaux, Rhône, Loire, Elzas, Jura en de Languedoc zijn zo maar een paar van de unieke wijnstreken die in het land te vinden zijn.


Franse rode wijn

De belangrijkste druiven voor rode wijn in Frankrijk zijn zonder een ander druivenras te kort te willen doen: pinot noir, cabernet sauvignon, merlot en syrah. Pinot noir is hét druivenras van Bourgogne en grote Franse wijnen als Volnay, Pommard, Corton en Clos de Vougeot worden van dit druivenras gemaakt. Cabernet sauvignon en merlot staan voornamelijk aangeplant in Bordeaux, de streek van Saint-Emilion en Margaux. Syrah tenslotte is de basis voor de grote wijnen uit de noordelijke Rhône zoals de bekende wijnen Côte-Rôtie en Hermitage.


Franse witte wijn

In het hele land worden natuurlijk witte wijnen gemaakt, maar de belangrijkste gebieden voor witte wijn zijn toch wel Loire, Bourgogne en Elzas. Drie wijngebieden noordelijker gelegen in Frankrijk. Hier wordt Franse wijn gemaakt van bekende druivenrassen als chardonnay, sauvignon blanc, pinot gris en riesling, maar ook van minder bekende rassen als aligoté, chasselas, gewurztraminer en melon de bourgogne. Bij de witte wijnen uit Bourgogne is het chardonnay die aan de basis staat en in de Loire zijn er mooie voorbeelden te vinden van de sauvignon-druif uit bijvoorbeeld Sancerre en Pouilly-Fumé.


Franse mousserende wijn

Naast de stille wijnen is Frankrijk natuurlijk bekend om de mousserende wijnen die gemaakt worden in uiteraard Champagne, maar ook in de Loire, Jura, Elzas en Bourgogne. In Champagne staan chardonnay, pinot noir en pinot meunier aan de basis van mousserende wijnen die gemaakt worden met de klassieke tweede gisting op fles. Wij bieden u verschillende mousserende wijnen uit Frankrijk aan waarvan de meeste biologisch gecertificeerd zijn en perfect zijn als aperitief of als begeleider van verschillende gerechten.