Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Savage Wines

Duncan Savage

Duncan Savage is één van de meest geprezen wijnmakers van de Kaap. In 2012 startte hij voorzichtig zijn eigen label met de focus op rode wijnen. Vanaf 2016 richt hij zich volledig op Savage Wines en reeds nu staat hij in de top 20 van de beste wineries in Zuid-Afrika. Mede door zijn kennis van de streek en goede band met andere wijnmakers van de Kaap, heeft Duncan de beschikking over zeer specifieke wijngaarden met vrij oude stokken syrah, grenache, cinsault en zelfs touriga nacional. Deze wijngaarden liggen in Malgas, Darling, Piekenierskloof, Stellenbosch en de “Western Cape”-regio. Duncan ziet er op toe dat deze wijngaarden op ecologische wijze worden bewerkt en zijn keuze om met de boeren te werken, die de eigenaar zijn van de wijngaarden is natuurlijk weloverwogen genomen. Website: www.savagewines.com

Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.

Zuid-Afrikaanse wijnen

Zuid-Afrika behoort tot de 'nieuwe wereld' als het gaat om wijn. Dit terwijl er al sinds 1652 wijn wordt verbouwd. Er zijn meerdere plekken die zorgen voor de productie van Zuid-Afrikaanse wijn. Wereldwijn zijn Zuid-Afrikaanse wijnen erg geliefd. Ook worden Zuid-Afrikaanse wijnen steeds meer gedronken. Naast Franse wijnen, worden Zuid-Afrikaanse wijnen het meest gedronken. Er zijn verschillende wijngebieden in Zuid-Afrika. Vooral wijn uit het gebied Stellenbosch is erg geliefd. Maar er zijn nog veel meer wijngebieden!           


Zuid-Afrika is een enorm groot land. Daarentegen is het gebied waar de druiven worden verbouwd erg klein. Dit komt door de vele verschillende klimaten binnen het land. De wijngaarden waar de druiven wel worden verbouwd kunnen worden liggen dicht bij de kust. Door de zeewind is er voldoende verkoeling voor de druiven en dit creëert een ideaal klimaat voor het verbouwen van de druiven. Er zijn dan ook geen wijnhuizen te vinden die meer dan 100 kilometer van de kust liggen.          


 Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.