Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

A.A. Badenhorst Family Wines

Adi Badenhorst

A.A. Badenhorst Family Wines is opgericht door de neven Adi en Hein Badenhorst. Adi en Hein groeiden op in Constantia, waar de vader van Adi werkzaam was bij Buitenverwachting. Adi kreeg dus van jongs af aan wijn mee en hij besloot een wijnopleiding te doen aan de Elsenburg University. Na zijn studie deed hij verschillende oogsten in Frankrijk en Nieuw-Zeeland en hij liep stages bij bekende wijnhuizen als Simonsig, Steenberg en Groote Post. Hierna werd hij de wijnmaker van het prestigieuze Rustenburg in Stellenbosch. In 2008 kreeg hij echter de kans om de 60-hectare grootte Kalmoesfontein te kopen op de Paardeberg in het ruige Swartland. Met een breed scala aan wijngaarden, voornamelijk bushvines, wordt er op een “baielogical” wijze gewerkt. In de kelder grote houten foeders en kuipen van cement. De druiven komen van de wijngaarden die de farm omringen en deze wijngaarden worden als “single-vineyard-wijnen” gevinifeerd. Website: www.aabadenhorst.com

Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.


Zuid-Afrikaanse wijnen

In Zuid-Afrika worden al jaren gerenommeerde en bijzondere wijnen gemaakt. De wijnbouw in Zuid-Afrika is voornamelijk geconcentreerd in het uiterste zuidwesten van het land, in de provincie West-Kaap. West-Kaap is de vierde grootste provincie van de negen van Zuid-Afrika; met zijn 129.000 m² is het qua oppervlakte vergelijkbaar met Griekenland, maar telt het slechts 5,82 miljoen inwoners. Hiervan wonen er 3,74 miljoen in Kaapstad (vanaf 2011). Het is een zeer gevarieerde regio, zowel topografisch als klimatologisch, met een strook markante bergruggen langs de zuidelijke kustlijn. De westkust, en ook het plateau van de Karoo in het binnenland, is erg droog. De wijngebieden liggen bijna allemaal binnen twee tot drie uur rijden van de kust en profiteren optimaal van het overwegend mediterrane klimaat dat zeer gunstig is voor de druiventeelt..


Zuid-Afrikaanse rode wijn

Er zijn in Zuid-Afrika verschillende druiven voor rode wijn. De belangrijkste zijn: pinotage, pinot noir, cabernet sauvignon, merlot, cinsault en syrah. Pinot noir is de druif van de Walker Bay-regio en de beste Zuid-Afrikaanse wijnen van pinot noir komen uit de Hemel-en-Aarde Vallei. Cabernet sauvignon en merlot worden voornamelijk aangeplant in Stellenbosch en de regio Franschhoek. Tenslotte vormen Syrah en cinsault de basis voor de geweldige wijnen uit de Swartland-regio, zoals de beroemde wijnen van pioniers als Eben Sadie en Adi Badenhorst.


Zuid-Afrikaanse witte wijn

Witte wijnen worden uiteraard door het hele land gemaakt, maar de belangrijkste gebieden voor witte wijn zijn te vinden in de West-Kaap. Wijngebieden die hier gevestigd zijn, zijn Paarl, Kaapstad, Stellenbosch, Walker Bay en Swartland. Zuid-Afrikaanse witte wijn wordt gemaakt van bekende druivensoorten als chardonnay, sauvignon blanc, chenin blanc, maar ook van minder bekende druivensoorten als grenache blanc, verdelho, colombard, viognier.


Zuid-Afrikaanse mousserende wijnen

Naast de stille wijnen produceert Zuid-Afrika ook mousserende wijnen die voornamelijk in de Westkaap worden gemaakt, de lokale naam is Vonkelwijn. Vonkelwijn wordt meestal gemaakt van chenin blanc, chardonnay en pinot noir en wordt gemaakt met de klassieke tweede gisting op fles.