Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Maison Gutowski

Aline Gutowski

Aline Gutowski is geboren en getogen in de Provence en droomde altijd van haar eigen rosé. Een rosé die aansloot bij haar zoektocht naar kwaliteit. Met haar kennis van de streek heeft zij een aantal wijngaarden geselecteerd en een getalenteerde wijnmaakster aangenomen. Dit alles heeft geleidt tot twee elegante en delicate rosé's. In de zoektocht naar de ultieme expressie van het geselecteerde terroir wordt Aline geassisteerd door Johanna Dayer. Johanna is geboren in Zwitserland en ook betrokken bij het prestigieuze Clos de Tsampéhro-wijngoed in Zwitserland. Johanna is een groot aahnager van de biologische en biodynamische wijnbouw. De filosofie van Aline en Johanna is dat zij de schakel willen zijn tussen het verleden en de toekomst. De wijngaarden zijn niet van hen, maar zij zien zich als bewaarder van een erfenis voor toekomstige generaties. De wijngaarden op de juiste wijze bewerken en enkel het beste fruit gebruiken voor de rosé's. Website: www.m-g.wine

Wijn uit Frankrijk

In Frankrijk worden vele bekende en uiterst bijzondere wijnen gemaakt. Het is wellicht het wijnland met de grootste wijnen en druiven. Van het noordenoosten tot aan de grens met Spanje worden wijnen gemaakt van veel diverse druivenrassen. Wijn is een onderdeel van de cultuur van het land en een maaltijd zonder wijn is hier ondenkbaar. Franse wijnstreken als Bourgogne, Bordeaux, Rhône, Loire, Elzas, Jura en de Languedoc zijn zo maar een paar van de unieke wijnstreken die in het land te vinden zijn.

Franse rode wijn

De belangrijkste druiven voor rode wijn in Frankrijk zijn zonder een ander druivenras te kort te willen doen: pinot noir, cabernet sauvignon, merlot en syrah. Pinot noir is hét druivenras van Bourgogne en grote Franse wijnen als Volnay, Pommard, Corton en Clos de Vougeot worden van dit druivenras gemaakt. Cabernet sauvignon en merlot staan voornamelijk aangeplant in Bordeaux, de streek van Saint-Emilion en Margaux. Syrah tenslotte is de basis voor de grote wijnen uit de noordelijke Rhône zoals de bekende wijnen Côte-Rôtie en Hermitage.


Franse witte wijn

In het hele land worden natuurlijk witte wijnen gemaakt, maar de belangrijkste gebieden voor witte wijn zijn toch wel Loire, Bourgogne en Elzas. Drie wijngebieden noordelijker gelegen in Frankrijk. Hier wordt Franse wijn gemaakt van bekende druivenrassen als chardonnay, sauvignon blanc, pinot gris en riesling, maar ook van minder bekende rassen als aligoté, chasselas, gewurztraminer en melon de bourgogne. Bij de witte wijnen uit Bourgogne is het chardonnay die aan de basis staat en in de Loire zijn er mooie voorbeelden te vinden van de sauvignon-druif uit bijvoorbeeld Sancerre en Pouilly-Fumé. Bekijk al onze Franse wijnen.