Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Lismore Estate Wines

Samantha O'Keefe

Na zich, als Amerikaanse, gesetteld te hebben in Kaapstad kreeg Samantha O'Keefe in 2003 de kans om een 300 hectare groot stuk grond te kopen in Greyton, een hippieachtig dorpje in de provincie Overberg. Een gebied waar tot dan nauwelijks wijnbouw was. Hier wilde zij dolgraag als eerste een wijngoed starten en zij vroeg de mening van één van de pioniers van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Zijn antwoord was: “if you succeed you will be seen as a pioneer, if you fail nobody will care”. Nu, bijna 20 jaar, later is Greyton een erkende herkomstbenaming en Sam wordt dus gezien als één van de pioniers van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De bodem in Greyton is goed te vergelijken met de bodems in de Rhônevallei, veel graniet en schalie dus. Meest opvallend is het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht. Dit zorgt voor wijnen met een opvallende expressie en verfijning. Ook de druivenrassen die Sam heeft aangeplant zijn te vergelijken met Rhônerassen als syrah, marsanne, roussanne en viognier. Samantha is inmiddels een gewaardeerd lid van het Cape Winemakers Guild en de wijnen worden internationaal geroemd. Website: www.lismore.co.za

Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.

Zuid-Afrikaanse wijnen

Zuid-Afrika behoort tot de 'nieuwe wereld' als het gaat om wijn. Dit terwijl er al sinds 1652 wijn wordt verbouwd. Er zijn meerdere plekken die zorgen voor de productie van Zuid-Afrikaanse wijn. Wereldwijn zijn Zuid-Afrikaanse wijnen erg geliefd. Ook worden Zuid-Afrikaanse wijnen steeds meer gedronken. Naast Franse wijnen, worden Zuid-Afrikaanse wijnen het meest gedronken. Er zijn verschillende wijngebieden in Zuid-Afrika. Vooral wijn uit het gebied Stellenbosch is erg geliefd. Maar er zijn nog veel meer wijngebieden!   


Zuid-Afrika is een enorm groot land. Daarentegen is het gebied waar de druiven worden verbouwd erg klein. Dit komt door de vele verschillende klimaten binnen het land. De wijngaarden waar de druiven wel worden verbouwd kunnen worden liggen dicht bij de kust. Door de zeewind is er voldoende verkoeling voor de druiven en dit creëert een ideaal klimaat voor het verbouwen van de druiven. Er zijn dan ook geen wijnhuizen te vinden die meer dan 100 kilometer van de kust liggen.   


Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.