U kunt uw verlanglijsten bekijken nadat u een klantaccount heeft aangemaakt of ingelogd.
Maak een klantaccount aan of meld u aanHet aanbod van onze online shop is gericht op mensen die minimaal 18 jaar oud zijn.
Bevestig uw leeftijd om door te gaan.
Madame Bize-Leroy is energiek, staat bekend als fanatiek bergbeklimster en is wellicht één van de meest fervente voorvechtsters voor de biodynamische wijnbouw op onze aardbol. Na het overlijden van haar vader herstructureerde zij het 22 hectare tellende familiedomein Leroy, volgens de strenge principes van de biodynamie. Ook kreeg zij samen met haar neef Aubert de Villaine de leiding over het legendarische Domaine de la Romanée Conti. In 1992 moest zij het domein echter na verschillende conflicten verlaten, maar bleef voor 25% aandeelhoudster. Na haar vertrek stortte zij zich vol op de wijnen van haar eigen domein: Domaine d'Auvenay. Het totale wijngaardbezit strekt zich uit over zo’n 4 hectare en haar streven is om hier nog meer tot het uiterste te gaan. Een opsomming van het wijngaardbezit van domaine d’Auvenay: perceel sous le Chatelet meet 31 are en is uitsluitend beplant met aligoté. In de volgende gemeentes bezit madame Bize-Leroy verschillende wijngaarden. Auxey Duresses: de lieu-dits Les Boutonniers en Les Clous. In Meursault Chaumes des Perrières, Pré de Manche en les Narvaux en de premier cru Les Gouttes d’Or. In Puligny-Montrachet bezit zij een perceel les Enseignères, de premier cru-wijngaard en la Richarde en een perceel Les Folatières, let op dit is hier géén premier cru. Grand Cru-wijngaarden complementeren het gamma: voor wit Chevalier-Montrachet (16 are), Batard-Montrachet (1 ouvrée) en Criots-Batard-Montrachet (6 are). Voor rood Mazis-Chambertin (25 are) en Bonnes Mares (25 are). De wijnen van Domaine d'Auvenay zijn enkel op allocatie verkrijgbaar en voor onze Nederlandse relaties.
Bekijk hier ons gehele aanbod aan Bourgogne wijnen.
Op Domaine d’Auvenay wordt de leer van biodynamie zeer streng nageleefd. Daar er geen chemische pesticiden en insecticiden worden gebruikt, wordt er met paard en wagen gewerkt in de wijngaarden. De grond wordt omgeploegd om meer zuurstof in de grond te krijgen. Hiermee worden de planten gedwongen hun onderstokken verder de grond in te laten groeien en hier op zoek te gaan naar mineralen. De wijnstok staat volledig in harmonie met zijn omgeving. Lalou Bize-Leroy vergelijkt een wijngaard met een dorp. Om een levendige dorpsgemeenschap te vormen, heb je veel verschillende karakters en talenten nodig, zegt ze. Een wijnmaakster met een zeer sterke persoonlijkheid en filosofie. De wijnen van haar hand wordt gezien als de mooiste uit Bourgogne.