Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Onze geschiedenis    

“de Lange” is opgericht in 1996 door Dolf ten Houte de Lange en feitelijk een voortzetting van het bedrijf dat zijn grootvader in 1878 oprichtte in Haarlem onder de naam Verkruijse & de Lange. Dolf verkocht het familiebedrijf in 1989 aan een grote importeur, om daar aan de slag te gaan. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en in 1996 besloot hij wederom voor zichzelf te starten. De filosofie werd; specialistisch werken met kleine familiedomeinen, waar kwaliteit voorop staat. In 2008 werd Paul Frankhuizen, werkzaam bij de Lange sinds 1998, mede-eigenaar en in 2016 verkocht Dolf zijn overige aandelen aan Paul. "de Lange" verhuisde in 2018 van het Brabantse Oosterhout naar het naast gelegen Breda. Vanaf september 2022 is Wijnkooperij de Lange  gevestigd in Leiden.

Onze wijnen    

Vanaf de oprichting streven wij ernaar, in elke gebied, voortdurend de beste wijnen te vinden. Wijnen die gekenmerkt worden door hun unieke kwalitatief, hoogstaande eigenschappen en die tevens gemaakt worden door gepassioneerde wijnmakers met respect voor de natuur en omgeving. Kortom, wijnen die de liefhebber van een perfect glas wijn kunnen bekoren. Wijnen veelal van familiedomeinen, die net als wij kwaliteit, respect voor de natuur, druif en terroir voorop hebben staan.

Onze relaties    

Trots zijn wij op onze samenwerking met de absolute top in de Nederlandse gastronomie. De gedreven restaurateurs, enthousiaste sommeliers en betrokken chefs bevestigen iedere dag weer dat onze zoektocht naar de beste gastronomische wijnen succesvol blijkt te zijn. Onze wijnen creëren de perfecte match bij de verfijnde gerechten, die zij presenteren. Ons assortiment omvat meer dan 300 wijnen uit de mooiste gebieden, van de beste producenten. De wijnen vinden hun weg naar de kelders van de vaderlandse gastronomie en wijnliefhebbers in Nederland.

Ons team    

“de Lange” is een wijnimporteur met medewerkers, die samen hun passie delen voor wijn en volop professionaliteit in huis hebben, zowel qua opleidingen als ervaring. Ieder draagt zijn steentje bij en iedereen is betrokken bij de samenstelling van ons assortiment. Als er vragen zijn dan zijn wij altijd bereikbaar. Maak hieronder kennis met onze medewerkers.

SalesArne Maat

Accountmanager: Rotterdam/ Eindhoven/Oost-Brabant
arne@wijnkooperijdelange.nl
Tel: + 31 639842096
linkedin/arne-maat


Arne is sinds 2019 in dienst bij Wijnkooperij de Lange als accountmanager. Zijn liefde voor wijn is ontstaan in Zuid-Frankrijk. Op jonge leeftijd ging hij op vakantie naar zijn oom en met hem haalde hij wijn bij kleine lokale boeren. Hierdoor is hij zich gaan verdiepen in wijn, heeft hij cursussen gevolgd en diploma’s behaald. Dit alles leidde tot een carrière in de gastronomie bij restaurants als Inter Scaldes, Wolfslaar en Vista. De ervaring opgedaan bij deze restaurants zorgt dat hij onze relaties perfect kan adviseren voor de samenstelling van de wijnkaart, wijn-spijscombinaties en margeberekeningen. Arne's voorkeur voor wijn ligt in Bourgogne en het is fijn dat wij een portfolio hebben met de grootste namen uit zijn favoriete regio.

Joost ten Houte de Lange

Account Manager: Zuid-West Brabant & Zeeland
joost@wijnkooperijdelange.nl
Tel: +31 654384596
linkedin/joost-ten-houte-de-lange

Joost is werkzaam bij Wijnkooperij de Lange sinds 2008. Na het behalen van zijn chefs diploma en voltooiing van de opleiding Drankenkennis (vinologen opleiding) in België, heeft Joost onder meer stages gelopen tijdens de oogst bij Domaine Jean Sipp in de Elzas en De Toren Private Cellar in Zuid-Afrika. Twee oogsten meemaken op twee continenten zorgt natuurlijk voor een gedegen technische kennis van wijn. Deze kennis gebruikt hij voor de adviezen aan de relaties van Wijnkooperij de Lange. Daarnaast heeft hij de Wijn-Spijs opleiding gevolgd bij Peter Klosse. Met de opgedane kennis bij deze opleiding adviseert hij de relaties voor de wijnarrangementen en wijn-spijscombinaties.

Maud Massee

Accountmanager: Noord-Holland & Randstad
maud@wijnkooperijdelange.nl
Tel: +31 639899337
linkedin/maud-massee

Maud heeft meer dan 20 jaar ervaring als accountmanager in de Nederlandse wijnwereld. Zij is bij Wijnkooperij de Lange werkzaam sinds 2016 en richt zich op Amsterdam en de rest van Noord-, Zuid-Holland en Utrecht. Na haar opleiding aan de Hotelschool in Den Haag werkte zij eerst in de horeca, maar besloot na de opleiding tot vinoloog dat de wijnhandel was wat haar trok. Haar opgedane ervaringen in al die jaren in de wijnhandel zorgen ervoor dat Maud niet alleen uitstekend trainingen kan geven aan de staf van onze relaties, maar ook gedegen adviezen kan geven voor de wijnkaart of wijn-spijscombinaties.

Paul Frankhuizen

Owner & National Accounts
paul@wijnkooperijdelange.nl
Tel: + 31 654798684
linkedin/paulfrankhuizen

Paul is bij Wijnkooperij de Lange werkzaam sinds 1998. Reeds op jonge leeftijd ambieerde hij een carrière in de wijnhandel en hij kreeg de kans hiervoor bij Wijnkooperij de Lange. Samen met de oprichter heeft hij gewerkt aan de opbouw van het assortiment, de groei van de onderneming en in 2016 heeft hij het bedrijf overgenomen. Naast de samenstelling van het assortiment stuurt hij het salesteam aan, ontwikkelt e-commerce en onderhoudt de contacten met zowel de relaties in de gastronomie als met onze wijnproducenten.

Back OfficeFeddo van Riel

Office, Logistics & Sales
feddo@wijnkooperijdelange.nl
Tel: +31 162447847

Feddo heeft een ruime ervaring in de vakhandel. Hij werd al op jonge leeftijd gegrepen door de magie van wijn en heeft zijn kennis aanvankelijk ontwikkeld en ingezet in de horeca. Na zijn opleiding tot vinoloog was hij werkzaam bij meerdere wijnspeciaalzaken in Nederland. Zijn kennis zet hij graag in om particuliere relaties te helpen bij het selecteren van de juiste wijnen. Naast het aansturen van het orderproces, logistiek en voorraadbeheer, is Feddo verantwoordelijk voor particuliere verkoop en onze webshop.

Diana Dubbeldeman

Finance, Customer Care &  Office Manager
diana@wijnkooperijdelange.nl
Tel: +31 162447847

Diana heeft onder meer gewerkt in het toerisme, de zorg en in het vastgoed als onder andere secretaresse en medewerker vastgoedbeheer, voordat zij in dienst kwam bij Wijnkooperij de Lange. Door de verschillende functies kun je gerust stellen; een allrounder. Nadat Paul in 2016 het bedrijf overnam is Diana in het bedrijf begonnen en werkt zij inmiddels fulltime mee binnen Wijnkooperij de Lange. Diana is verantwoordelijk voor de financiële administratie, onderhoud de contacten met onze particuliere relaties en is onze Office Manager.