Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Oostenrijkse wijnen

De Oostenrijkse wijnen hebben de laatste jaren snel aan populariteit gewonnen, de belangrijkste reden is Grüner Veltliner. Een druif die eigenlijk alleen in Oostenrijk is terug te vinden en zorgt voor prachtige witte wijnen. De kwaliteit in wijngebieden als Wachau, Burgenland en Kamptal is zeer hoog en wat belangrijk is, de wijnen zijn zeer geliefd vanwege hun zuiverheid, frisheid en enerverende spanning. Wij vertegenwoordigen twee tophuizen, Weingut Rabl en Weingut Triebaumer met loepzuivere veltliners, maar ook rijk edelzoet als spätlese en beerenauslese en een gloedvolle rode blaufränkisch.


Wijn uit Oostenrijk

De Oostenrijkse wijnbouw is na een aantal moeilijke jaren uit het dal geklommen en in bijna geen enkel ander wijnland wordt er zo close door wijnmakers samengewerkt om de wijnen te promoten. Het grote succes zijn de witte wijnen van Grüner Veltliner, maar er is het land natuurlijk veel meer te vinden.


Oostenrijkse rode wijn

De beste rode wijnen van Oostenrijk worden gemaakt in Burgenland, een regio dicht tegen de Hongaarse grens. De wijngaarden liggen feitelijk op een steenworp afstand van dit land en hier zijn blaufränkisch en zweigelt de belangrijkste kwaliteitsdruiven. Niet te vergeten dat hier in Burgenland ook geweldige edelzoete wijnen gemaakt worden.


Oostenrijkse witte wijn

Witte wijn uit Oostenrijk is voor velen Grüner Veltliner. In het gebied dat de naam Niederösterreich heeft zijn het Kremstal, Kamptal en de Wachau terug te vinden. Hier staat natuurlijk veel meer aangeplant dan veltliner, ook riesling, gelber muskateller en de blauwe druiven als zweigelt en pinot noir brengen prachtige wijnen voort, maar het is toch echt vooral witte wijn waardoor deze gebieden floreren.