Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Exclusieve wijnen

“de Lange” is opgericht in 1996 en feitelijk een voortzetting van het familiebedrijf Verkruijse & de Lange dat in 1878 werd opgericht in Haarlem. Dit familiebedrijf werd in 1989 verkocht een grote importeur, echter het bloed kroop waar het niet gaan kon en in 1996 besloot de Dolf ten Houte de Lange het familiebedrijf nieuw leven in te blazen met Wijnkooperij de Lange. De filosofie werd; specialistisch werken met kleine familiedomeinen, waar kwaliteit voorop staat en de focus is tot op vandaag op exclusieve wijnen. Wijnen waarbij de vraag het aanbod vaak vele malen overstijgt en waarbij de wijnmakers alles in het werk stellen om de meest unieke wijnen te maken. 

Hoe selecteren wij exclusieve wijnen?

Met veel van de wijnmakers werken wij alle vele jaren samen en wij bezoeken deze wijnmakers om met hen samen in de kelders te proeven. Hier vindt de eerste selectie plaats, vervolgens worden de wijnen geproefd door de vinologen uit het team van Wijnkooperij de Lange. Alleen de wijnen die een goede afspiegeling zijn van de herkomst, het terroir en het oogstjaar halen onze selectie. Altijd zijn wij op zoek naar nieuwe talenten en wijnmakers die met hun wijnen ons assortiment verder verrijken.


De wijnmakers van Wijnkooperij de lange

De bekendste wijnmakers van de wereld zijn onderdeel van Wijnkooperij de Lange. Namen als Lalou Bize-Leroy, Raphaël Coche, Emmanuel Reynaud, Eben Sadie en Laurent Vaillé.

Exclusieve Franse wijnen

De exclusieve Franse wijnen van Wijnkooperij de Lange komen uit vele wijnstreken die Frankrijk rijk is. Denk aan de Bourgogne, Loire, Rhône, Languedoc, Champagne en Elzas van vermaarde wijnhuizen als Henri Boillot, Domaine de Montcalmès, Domaine Y. Clerget en Pierre Girardin.

Exclusieve Zuid-Afrikaanse wijnen

De exclusieve Zuid Afrikaanse wijnen van Wijnkooperij de Lange vinden hun oorsprong in wijngebieden als Stellenbosch, Swartland, Noordhoek en Kaapstad. Wijnmakers als The Sadie Family Wines, Savage wines, De Toren Private Cellar en Storm Wines zijn terug te vinden in ons unieke assortiment van Zuid-Afrikaanse wijnen.

Exclusieve Spaanse wijnen

Ook een gedeelte van het assortiment uit Spanje van Wijnkooperij de Lange mag geschaard worden onder de meest exclusieve Spaanse wijnen die er gemaakt worden. Denk hierbij aan de prachtige wijnen uit Priorat van Terroir al Limit of de Rioja’s van Bodegas Pujanza. Exclusieve wijnen die gerekend worden tot de beste van de streek waar deze gemaakt worden.

Exclusieve Italiaanse wijn

De exclusieve Italiaanse wijnen van Wijnkooperij de Lange vinden hun oorsprong in wijngebieden als Piemonte, Toscane, Friuli en Sicilië. Wijnhuizen als Marchesi di Gresy, Giulia Negri, Case Basse di G. Soldera en Tua Rita zijn terug te vinden in ons assortiment.