Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Cape Point Vineyards

Riandri Visser

Sinds 2016 is Riandri Visser verantwoordelijk voor de vinificatie. Daarvoor was zij enkele jaren de assistent van Duncan Savage en dit is duidelijk te proeven in de recente jaargangen. De wijngaarden van Cape Point worden door de werknemers voor de grap wel eens de lelijkste van de wereld genoemd. Omdat de wijngaarden zo dicht bij zee liggen staan zij altijd onder invloed van oceaanwinden en hierdoor zijn het geen strakke geleide rijen met wijnstokken, maar de wind heeft ook voordelen. Door de zeewind zijn de wijngaarden koeler dan andere en gaat het rijpingsproces van de druiven langzamer. De totaal 22 hectare aan wijngaard is bijna uitsluitend beplant met sauvignon blanc en sémillon. De bodem bestaat uit graniet en kleirijke grond hoger op de heuvels. Mede doordat de zee zoveel invloed heeft, zijn de wijngaarden altijd in een heel goede en gezonde staat. Tijdens het groeiproces is het noodzakelijk om de wijngaarden bij te houden, echter het gebruik van pesticiden en/of herbiciden is in zijn geheel niet noodzakelijk. De laatste jaren is er qua wijn maken weinig veranderd bij Cape Point Vineyards. Nog steeds ligt de focus zoals eerder gezegd bij witte wijnen en specifiek op drie verschillende stijlen. In de kelder wordt voor de vinificatie gebruik gemaakt van amfora’s en roestvrij stalen vaten. De bedoeling is om de wijnen zowel fris te houden als een bepaalde vulling mee te geven. Hierdoor wordt er met mate ook gebruik gemaakt van houtlagering, zonder dat deze gaat overheersen. Website: www.cpv.co.za

Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.

Zuid-Afrikaanse wijnen

Zuid-Afrika behoort tot de 'nieuwe wereld' als het gaat om wijn. Dit terwijl er al sinds 1652 wijn wordt verbouwd. Er zijn meerdere plekken die zorgen voor de productie van Zuid-Afrikaanse wijn. Wereldwijn zijn Zuid-Afrikaanse wijnen erg geliefd. Ook worden Zuid-Afrikaanse wijnen steeds meer gedronken. Naast Franse wijnen, worden Zuid-Afrikaanse wijnen het meest gedronken. Er zijn verschillende wijngebieden in Zuid-Afrika. Vooral wijn uit het gebied Stellenbosch is erg geliefd. Maar er zijn nog veel meer wijngebieden!       


 Zuid-Afrika is een enorm groot land. Daarentegen is het gebied waar de druiven worden verbouwd erg klein. Dit komt door de vele verschillende klimaten binnen het land. De wijngaarden waar de druiven wel worden verbouwd kunnen worden liggen dicht bij de kust. Door de zeewind is er voldoende verkoeling voor de druiven en dit creëert een ideaal klimaat voor het verbouwen van de druiven. Er zijn dan ook geen wijnhuizen te vinden die meer dan 100 kilometer van de kust liggen.       


 Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.