Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

De Toren Private Cellar

The Truth is in the Vine’; slechts zes simpele woorden op de muren van de kelder van De Toren Private Cellar. En toch geven ze keurig de filosofie van het landgoed weer, een benadering die - in iets meer dan 20 jaar - deze boutique winery in Stellenbosch heeft verheven tot een van Zuid-Afrika's meest gerespecteerde wijnproducenten. Met een niet aflatende focus op het maken van voortreffelijke Bordeaux-blends, zijn de wijnen van De Toren wereldwijd begeerd geworden.  Maar allereerst, De Toren begon met een uitzicht. Betoverd door de panoramische vergezichten van de boerderij die zich uitstrekken van de Helderberg, over False Bay en over de Tafelberg, kochten de oprichter, Emil den Dulk en zijn vrouw Sonette, het landgoed in 1991. Emil zag het potentieel van de wijngaarden op de flanken van de Polkadraai Hills. Hij stelde de getalenteerde Albie Koch aan als wijnmaker en het eerste oogstjaar was direct een groot succes. In de 20 jaar na de eerste oogst van 1999 leggen de door Cabernet gedomineerde De Toren Fusion V en de door Merlot aangedreven De Toren Z de lat voor Bordeaux-blends uit Zuid-Afrika voortdurend hoger.  Emil verliet De Toren in 2018 en vanaf die dag is Albie Managing Director. Zijn rechterhand werd vanaf die dag verantwoordelijk voor de wijnen. Charles Williams zijn wijnen staan bekend om de complexiteit, het rijpingspotentieel, de toegankelijkheid en vanzelfsprekend de torenhoge kwaliteit. Website: www.de-toren.com

Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.

Zuid-Afrikaanse wijnen 

Zuid-Afrika behoort tot de 'nieuwe wereld' als het gaat om wijn. Dit terwijl er al sinds 1652 wijn wordt verbouwd. Er zijn meerdere plekken die zorgen voor de productie van Zuid-Afrikaanse wijn. Wereldwijn zijn Zuid-Afrikaanse wijnen erg geliefd. Ook worden Zuid-Afrikaanse wijnen steeds meer gedronken. Naast Franse wijnen, worden Zuid-Afrikaanse wijnen het meest gedronken. Er zijn verschillende wijngebieden in Zuid-Afrika. Vooral wijn uit het gebied Stellenbosch is erg geliefd. Maar er zijn nog veel meer wijngebieden! 

 Zuid-Afrika is een enorm groot land. Daarentegen is het gebied waar de druiven worden verbouwd erg klein. Dit komt door de vele verschillende klimaten binnen het land. De wijngaarden waar de druiven wel worden verbouwd kunnen worden liggen dicht bij de kust. Door de zeewind is er voldoende verkoeling voor de druiven en dit creëert een ideaal klimaat voor het verbouwen van de druiven. Er zijn dan ook geen wijnhuizen te vinden die meer dan 100 kilometer van de kust liggen. 

 Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.