Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Storm Wines

Hannes Storm

Hannes Storm is jaren de keldermeester geweest bij het bekende Hamilton Russell. Hier heeft hij in de loop van de jaren zijn naam gevestigd en sinds 2012 maakt hij wijnen onder zijn eigen naam. Hannes is de enige wijnmaker, die op de drie verschillende terroirs van de Hemel-en-Aarde Vallei wijngaarden bezit en ook van de verschillende wijngaarden single-vineyard wijnen maakt. Ridge is bekend om het kleirijke en stenig karakter van de bodem, Vrede heeft een zelfde karakter maar ligt op een andere hoogte en de Ignis-wijngaard heeft een bodem die rijk is aan graniet. Weinig ingrijpen in de natuur en de wijngaard en de jaargang laten reflecteren in de wijn, dat is het motto van Hannes Storm. Na de oogst worden de druiven naar de kelder in Hemel-en-Aarde vallei gebracht voor een zeer klassieke vinificatie, waarbij met een schuin oog wordt gekeken naar de “Oude Wereld”. Hannes maakt gebruik van een basket press en enkel van eiken vaten van het bekende François Frères uit Bourgogne. Deze tonnelier wordt gezien als één van de meest verfijnde. De vaten voor de verschillende wijnen zijn voor 25% nieuw, 25% tweedejaars en 50% derdejaars. In totaal verblijven de wijnen 11 maanden op eiken. Website: www.stormwines.co.za

Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.

Zuid-Afrikaanse wijnen

Zuid-Afrika behoort tot de 'nieuwe wereld' als het gaat om wijn. Dit terwijl er al sinds 1652 wijn wordt verbouwd. Er zijn meerdere plekken die zorgen voor de productie van Zuid-Afrikaanse wijn. Wereldwijn zijn Zuid-Afrikaanse wijnen erg geliefd. Ook worden Zuid-Afrikaanse wijnen steeds meer gedronken. Naast Franse wijnen, worden Zuid-Afrikaanse wijnen het meest gedronken. Er zijn verschillende wijngebieden in Zuid-Afrika. Vooral wijn uit het gebied Stellenbosch is erg geliefd. Maar er zijn nog veel meer wijngebieden!    


 Zuid-Afrika is een enorm groot land. Daarentegen is het gebied waar de druiven worden verbouwd erg klein. Dit komt door de vele verschillende klimaten binnen het land. De wijngaarden waar de druiven wel worden verbouwd kunnen worden liggen dicht bij de kust. Door de zeewind is er voldoende verkoeling voor de druiven en dit creëert een ideaal klimaat voor het verbouwen van de druiven. Er zijn dan ook geen wijnhuizen te vinden die meer dan 100 kilometer van de kust liggen.    


 Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.