Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Bourgogne

Exclusieve wijnen

De wijnstreek Bourgogne begint ten zuiden van de stad Dijon en loopt helemaal naar beneden tot aan Lyon. De witte Bourgogne wijnen staan bekend om de unieke expressie van de chardonnay-druif en nergens ter wereld worden mooiere wijnen gemaakt van deze druif. De rode wijnen worden gemaakt van de pinot noir-druif en de Grand Cru’s uit de Côte de Nuits en village-wijnen uit de Côte de Beaune doen het hart van menig wijnliefhebber sneller kloppen. Wijnkooperij de Lange rekent zicht tot één van de specialisten op het gebied van Bourgogne in Nederland. Wij hebben hier een selectie van de wijnen van onze wijnhuizen voor u verzameld.

Wijn uit Bourgogne

De wijnstreek Bourgogne begint ten zuiden van de stad Dijon en loopt helemaal naar beneden tot aan Lyon. De witte Bourgogne wijnen staan bekend om de unieke expressie van de chardonnay-druif en nergens ter wereld worden mooiere wijnen gemaakt van deze druif. De rode wijnen worden gemaakt van de pinot noir-druif en de Grand Cru’s uit de Côte de Nuits en village-wijnen uit de Côte de Beaune doen het hart van menig wijnliefhebber sneller kloppen.

Wijnstreken Bourgogne

Bourgogne is feitelijk op te delen in 6 wijngebieden: Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnais, Maconnais en Beaujolais.

Rode wijn uit Bourgogne

De belangrijkste gebieden voor rode Bourgogne is de Côte de Nuits en het noordelijk gedeelte van de Côte de Beaune met gemeentes als Beaune, Volnay en Pommard.In Bourgogne staat pinot noir aan de basis van de Premier Cru’s en Grand Cru’s uit deze mooie streek. In het zuidelijk gelegen gebied Beaujolais is het de gamay-druif die zorgt voor wijnen als Fleurie en Brouilly.


Witte Bourgogne wijn

De grote witte wijnen van Frankrijk zijn terug te vinden in de Bourgogne waar chardonnay aan de basis staat aan de meest bekende witte wijnen van de wereld uit dorpen als Meursault, Puligny-Montrachet en Chablis. Nergens anders laat de chardonnay-druif zien wat een enorm potentieel deze druif heeft. De laatste jaren is er echter ook steeds meer aandacht voor de tweede druif van de streek, aligoté. Rondom Meursault en Puligny-Montrachet geeft deze druif prachtige resultaten.