Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Arinto - Alenquer 2021

Fris aromatische gastronomische wijn, met in de neus wit fruit, citrus en groene appel. Verfijnd en mondvullend, met verkwikkende zuren, ziltige nuances en een aanhoudende afdronk. 
Heerlijk bij schaaldieren, stevige zeevis, quiches, salades en milde Aziatische visgerechten.
Herkomstbenaming Lisboa
Druivenras(sen) arinto
Stijl Aromatisch
Formaat 750 ml

Op voorraad

€ 23,95

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Quinta do Lagar Novo Portugal Estremadura
Over de maker In 1742 werd Quinta do Lagar Novo gebouwd op de fundamenten van het oude huis van Lagar de Fuso e Vara, in de nabijheid van Alenquer, zo’n 35 kilometer van Lissabon. De boerderij werd later overgenomen door de familie Gonçalves de Carvalho en is momenteel in bezit van de tweede en derde generatie. Dit kleine familiedomein, met een geschiedenis van meer dan 200 jaar wijnbouw bezit ongeveer 5 hectare aan wijngaarden. Rond de millenniumwisseling herenigt Luís Carvalho zijn familie en wordt het gehele wijngaardareaal op de schop genomen waarbij plaats wordt gemaakt voor variëteiten die meer geschikt zijn voor de lokale omstandigheden. Op basis van zijn kennis en kunde worden er met name witte druivenrassen aangeplant. Zijn oudste zoon Tiago is verantwoordelijk voor de vinificatie, waar zijn jongere zoon João het werk in de wijngaard voor zijn rekening neemt. De marketing en vormgeving van dit kleine familiedomein is in handen van dochter Helena.
Werkwijze Traditioneel

Details

Wijngaard Wijngaard aangeplant in 2004 op een bodem rijk aan klei-kalksteen, duurzame wijnbouw.
Vinificatie Na de handmatige oogst worden de druiven volledig ontsteeld, gevolgd door 48 uur koude inweking. Na zachte persing vergisting met autochtone gisten in temperatuur gecontroleerde rvs vaten, gevolgd door 10 maanden rijping op gebruikte barriques van Frans eikenhout.
Jaargang 2021
Houtgebruik Gedeeltelijk
Bewaarpotentieel tot 8 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 13%
Afsluiter Natuurkurk

wijnen die u wellicht ook interesseren

Arinto - Alenquer 2021

Producent Quinta do Lagar Novo
Streek Estremadura

€ 23,95

5a Lagar Novo tinto 2021

Producent Quinta do Lagar Novo
Streek Estremadura

€ 16,50