Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Domaine de Montcalmès Blanc 2020

De neus presenteert tonen van honing en aroma's van geel fruit en witte bloemen met hints van gember. De smaak is soepel, krachtig en goed in balans. Het is een rijke wijn met veel smaak.
Herkomstbenaming Terrasses du Larzac
Druivenras(sen) roussanne, marsanne
Stijl Filmend & rond
Formaat 750 ml

Op allocatie

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Domaine de Montcalmès Frankrijk Languedoc
Over de maker

De familie Pourtalié heeft al vele jaren hun bezit in de Hérault als zoon Fréderic in 1998 zijn vader aanspoort om te stoppen met de lokale cave cooperative. Hij was geïnspireerd door de wijnmakers om hen heen en vooral na zijn stages bij Laurent Vaillé (Domaine de la Grange des Pères), Alain Graillot (Hermitage) en de familie Alary (L’Oratoire St. Martin) overtuigd van het potentieel van de familiewijngaarden. Deze zijn gelegen in Puéchabon en Aniane en zodoende in de appellatie Terrasses du Larzac. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en zijn verschillend in bodem. In Puchéabon staat syrah en grenache aangeplant op een bodem rijk aan kalkgesteente. Frédéric noemt deze bodem éboulis de calcaire. In Aniane staat mourvèdre aangeplant op een bodem met “galets roules”, de grote kiezels die wij ook zien in Chateauneuf-du-Pape.

Werkwijze Biologisch gecertificeerd

Details

Wijngaard  De wijngaarden in Puéchabon zijn rijk aan kalkgesteente en hierop staan grenache en syrah. De wijngaarden in Aniane zijn bekend om de “galets roules” en hierop staat Mourvèdere. Alle stokken zijn meer dan 30 jaar en de wijngaarden worden biologisch bewerkt.
Vinificatie De verschillende druivensoorten worden samen geperst en gevinifieerd, opbrengst 20 hl/ha. Na de oogst werden de druiven eerder ontsteelt en geplet. Na binnenkomst een directe persing en een koude stabilisatie (24 tot 48 uur). Vinificatie met natuurlijke gisten. Fermentatie in één en twee jaar oude vaten en demi-muids gedurende 24 maanden.
Jaargang 2020
Houtgebruik Ja
Bewaarpotentieel tot 5 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 14%
Afsluiter Natuurkurk