Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Brisat de Montsant 2021

Wijn met licht gouden kleur en in de neus gekonfijt citrusfruit en abrikoos. Tegelijk ook kruidige tonen als kamille. Alles komt ook terug in de smaak. Mooie mineraliteit en zelfs iets hartigs in de afdronk.
Herkomstbenaming Montsant
Druivenras(sen) macabeo, grenache blanc
Stijl Rond & Vriendelijk

Op voorraad

€ 23,75

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Terroir sense Fronteres Spanje Montsant
Over de maker In 2017 kreeg Dominik Huber de kans om een aantal wijngaarden te verwerven in Montsant. Deze redelijke herkomstbenaming heeft een terroir dat ongeveer gelijk is aan Priorat en wijnmaakster Tatjana Peceric maakt hier een serie wijnen die uniek zijn voor de regio en worden gerekend tot de beste van de streek. De volledig benadering is biodynamisch en de wijnen blinken uit in verfijning en elegantie. Geboren in Servië reisde zij lang als danseres in een groep volksdansers door Servië en de wereld. Tijdens die reizen kwam zij in contact met wijn en besloot een opleiding te gaan volgen. Na deze afgerond te hebben ging zij naar de oenologie-opleiding in Montpeller voor een master. Reeds hier was zij gefocust op een biodynamische werkwijze en na oogsten in Bordeaux, Canada, Nieuw-Zeeland, Priorat en Zwitserland keerde zij terug naar Priorat om aan de slag te gaan bij Terroir al Limit.
Werkwijze Biologisch-Biodynamisch

Details

Wijngaard De wijngaarden bevinden zich rondom Capçanes. De hoogtes verschillen van 350 tot 800 meter. De bodems zijn kleirijk, granietrijk, leisteenrijk of alluviaal.
Vinificatie De oogst voor deze wijn is volledig manueel en er wordt gebruik gemaakt van kistjes van 12 kilo. De trossen worden dan in zijn geheel in roestvrijstalen vaten gedaan. Hierna moeten de natuurlijke gisten hun werk doen. Dit is een ongebruikelijk vinificatie voor witte wijn, waardoor er een iets oxidatieve wijn ontstaat. Na de fermentatie wordt er geperst en uiteindelijk verblijft de wijn nog 6 maanden op roestvrij staal.
Jaargang 2021
Houtgebruik Neen
Bewaarpotentieel tot 5 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 12%
Afsluiter Natuurkurk