Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

De Platter's van 2020 is gepresenteerd

De editie van 2020 bevat 125 wijnen en een brandy met de vurig begeerde 5-sterren-beoordeling (dus een score van 95 of meer punten). De uitgever van Platter’s by Diners Club, Jean-Pierre Rossouw, feliciteerde de winnaars van harte met deze score. “Hun producten vertegenwoordigen de top van de Zuid-Afrikaanse wijn. Al deze wijnen kregen in de eerste ronde, waarin er niet blind wordt geproefd, een hoge waardering en werden vervolgens in de tweede ronde tegen elkaar afgezet. In die tweede ronde wordt er wel blind geproefd. Dankzij deze strenge selectiemethode hebben onze 5-sterren-wijnen zich daadwerkelijk bewezen als het beste van het beste.”
Maar liefst 12 wijnen de wij importeren kregen de maximale score en sommige wijnen werden zelfs in hun categorie gekozen als beste van het land:

  • Ignis Pinot Noir 2017 van Hannes Storm als beste pinot noir
  • AVA Chenin van Donovan Rall, beste chenin blanc
  • Soldaat Grenache van Eben Sadie, beste grenache
  • Follow the Line van Duncan Savage, beste cinsault
  • Palladius van Eben Sadie, beste witte blend
Uiteraard zijn wij erg blij dat wij deze wijnen in Nederland mogen verkopen. Helaas is er veel vraag naar de wijnen en zijn sommige wijnen reeds uitverkocht. Niettemin kunt u hier de verschillende wijnen terug vinden: https://www.wijnkooperijdelange.nl/zuid-afrika/platter-2020.html