Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Viognier Corps de Loup 2018

Zeer fijne en geparfumeerde wijn. Geel fruit als perzik en abrikoos in de geur, maar ook florale tonen. In de smaak duidelijk “typisch” viognier-fruit en harmonie tussen zuren en rondeur.
Herkomstbenaming IGP Pays Coteaux d’Ardeche
Druivenras(sen) viognier
Stijl Aromatisch

Op voorraad

€ 19,95

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Domaine Corps de Loup Frankrijk Rhône - Meriodanales
Over de maker Gelegen tussen de steden Tupins-Semons en Condrieu ligt het prachtige en indrukwekkende wijngaardareaal van Domaine de Corps de Loup, waar volgens geschrift al wijn wordt gemaakt sinds 827. In 1991 kochten de gebroeders Daubrée een stuk grond gekwalificeerd als wijngaard, waar echter voornamelijk bomen en struiken stonden. Een tijd van noeste arbeid begon, zowel in de wijngaard met het aanleggen van de terrassen en het herplanten als met het restaureren van de gebouwen. Er is net zo lang gewerkt totdat er op hoog niveau wijn geproduceerd kon worden. Tot op heden is er 3 hectare beplant met wijnstokken, verdeeld over de Côte Brune en Côte Blonde. Afhankelijk van de regulatie van de overheid planten zij telkens bij. Vanaf het domein kijkt men op de Rhône aan de rechterkant, terwijl links de wijngaarden van de herkomstbenaming Côte Rôtie liggen. De naam van het domein, het lichaam van de wolf, komt van de vertelling dat hier de laatst gesignaleerde wolf in de regio gedood is. In 2003 is de familie Daubree klonale selectie gestart met oude variëteiten van de Serine (oude naam van Syrah), om deze te kunnen bestuderen en behouden. Op deze manier hebben zij nieuwe en eigen stokken gekweekt. De familie werkt met het vizier op de toekomst, wat voor hen vanzelfsprekend inhoud dat er met respect voor de natuur wordt gewerkt en waar het laten uitkomen van het terroir een doel op zich is. Tristan, de zoon van Martin en Lucette, is degene die het domein nu leidt.
Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard De druiven komen van een wijngaard in Saint-Just-d’Ardeche. Deze wijngaard is aangeplant in 1995 en de bodem bestaat voornamelijk uit alluviale afzettingen.
Vinificatie Er wordt biologisch gewerkt en al het werk in de wijngaard gebeurt handmatig. De opbrengst is 45 hl/ha, waar 80 hl/ha is toegestaan. Na een zachte persing vindt een lange vinificatie plaats op lage temperatuur op RVS tanks. Er vindt geen malolactische gisting plaats.
Jaargang 2018
Houtgebruik Neen
Bewaarpotentieel tot 3 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 13%
Afsluiter Natuurkurk