Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Henriot Cuvée des Enchanteleurs Brut Champagne 1999

De prestige cuvée van Henriot. Indrukwekkende geur en smaak met veel tonen van brioche en duidelijke maturiteit. Het is een ware grand cru en hierdoor een perfect begeleider van bijvoorbeeld kreeft en zelfs kalfsvlees. Deze wijn is een speciale uitgave, gerelateerd aan de zonsverduistering van 1999.
Herkomstbenaming Champagne
Druivenras(sen) chardonnay, pinot noir
Stijl Krachtig & Robuust
Formaat 1500 ml

Op voorraad

€ 475,00

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Champagne Henriot Frankrijk Champagne
Over de maker Tegenwoordig controleert het domein 35 hectare wijngaarden. Deze wijngaarden zijn onder meer terug te vinden in prestigieuze Grand Cru-dorpen als Avenay, Chouilly, Epernay en Mareuil-sur-Ay; prestigieuze terroirs in de Champagnestreek. Zorgvuldig selecteert het huis de percelen, die ieder hun eigen inbreng in één van de twee topcuvées hebben en welke allen bewerkt worden volgens de regels van de biologische wijnbouw. Chardonnay heeft een grote inbreng in de verschillende cuvées en komt voornamelijk van de Côtes de Blancs. Voor de CUVE 38 komen de druiven voornamelijk uit Chouilly, Oger, Avize, Mesnil-sur-Oger, Vertus en Cramant.
Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard De cuvée van de werkers in de kelder. Zij mochten ieder jaar een eigen wijn maken. Montagne de Reims voor pinot noir en dan specifiek uit dorpen als Verzy, Verzenay en Mailly. Chardonnay komt voornamelijk van de Côte de Blancs; Chouilly, Avize en Mesnil-sur-Oger zijn belangrijke cru’s om de druiven te betrekken. De wijn is gemaakt om bij te dineren.
Vinificatie Gemaakt van gelijke delen pinot noir en chardonnay van Grand Cru-wijngaarden en meer dan 10 jaar gelagerd in de kelders van Henriot.
Jaargang 1999
Houtgebruik Neen
Bewaarpotentieel tot 8 jaar na aankoop
Alcoholpercentage 12.5%
Afsluiter Diam