Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Brookdale Mason Road Syrah 2022

Verleidelijke neus met naast rode bes, bosbes en florale toetsen ook specerijen en licht toast.In de smaak hetzelfde bessenfruit, zwarte peper, kaneel en kruidnagel. Zacht mondgevoel met soepele tannines en een goede, frisse afdronk.

Bekijk ons gehele assortiment van Brookdale Estate.
Herkomstbenaming Paarl
Druivenras(sen) syrah
Stijl Rijk & Uitbundig

Op voorraad

€ 14,95

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Brookdale Wine Estate Zuid-Afrika Paarl
Over de maker Brookdale is het estate van Tim Rudd. Deze Engelsman is gevallen voor het land, de wijnen en de wijnstreken van Zuid-Afrika. In Paarl vond hij het domein, waarvan hij dacht dat het een grote toekomst had. Tim omringde zich met de beste Zuid-Afrikaanse specialisten die hij kon vinden. Duncan Savage als consultant-winemaker en Jaco Engelbrecht als viticultarist. Zij besloten samen om te kiezen voor field-blends met witte en rode Rhône-rassen en natuurlijk chenin blanc. Vooral de oudere wijngaarden, die al beplant waren met chenin blanc laten zien, dat de bodem die rijk is aan graniet, klei, kwarts en schist uitermate geschikt is voor deze druivensoort. Vanaf 2019 is Kiara Scott verantwoordelijk voor de vinificatie voor alle wijnen bij Brookdale Estate.
Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard De Mason Road Syrah komt van jonge wijngaarden rondom Brookdale Estate. Het huis ligt bij Klein Drakenstein in Paarl, een reeds lang bestaand wijngebied met een lange historie.
Vinificatie De druiven worden na de handmatige oogst volgt vergisting in open kuipen, voornamelijk ontsteelt, een klein deel hele trossen. Zachte extractie en dito persing. Malolactische vergisting en 8 maanden rijping op Frans eiken vaten (300 en 500l.) en foeders (2500l.) waarvan 40% nieuw hout.
Jaargang 2022
Houtgebruik Ja
Bewaarpotentieel tot 5 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 14%
Afsluiter Schroefdop