Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Wijnkooperij de Lange nieuwe importeur Bouchard Père & Fils

Per 1 september 2021 heeft Wijnkooperij de Lange de distributie van Bouchard Père & Fils uit Bourgogne op zich genomen.

Bouchard Père & Fils is één van de belangrijkste wijnhuizen in Bourgogne. De familie Bouchard richtte het domein op in 1731 en veertig jaar later werden de eerste wijngaarden aangekocht. Met 130 hectare heeft wijnmaker Frédéric Weber indrukwekkende wijngaarden tot zijn beschikking, dit zijn onder meer 12 Grand Cru’s en wel 74 verschillende Premier Cru’s. Enkele voorbeelden van het wijngaardbezit zijn Montrachet, Chevalier-Montrachet, Echézeaux, Beaune 1er cru Grèves le Vigne d'Enfant Jésus, Corton-Charlemagne, Meursault les Gouttes d'Or en Nuits-Saint-Georges 1er cru Les Cailles.

Het grootste gedeelte van de 20ste eeuw was het wijnhuis in eigendom van de familie Bouchard, maar eind jaren ‘90 droegen zij het domein over aan de familie Henriot van het gelijknamige champagnehuis. Deze overname heeft een immense kwaliteitsslag teweeg gebracht en de focus volledig gericht op wijnen gemaakt van de opbrengst van eigen wijngaarden. Sinds 2020 zijn de wijngaarden van Bouchard Père & Fils in conversie, met het vastgestelde doel om al in 2024 uitsluitend biologisch gecertificeerde wijn te produceren. Dit was doorslaggevend bij de beslissing van Wijnkooperij de Lange om de vertegenwoordiging op zich te nemen. 

Per 1 september in portfolio


Wijnkooperij de Lange is verheugd dat de Henriot familie hen heeft gevraagd om vanaf 1 september de distributie van Bouchard Père & Fils te verzorgen. Al ruim tien jaar vertegenwoordigen zij Champagne Henriot, maar nu hebben zij ook de mogelijkheid gekregen om Bouchards wijnen exclusief te verdelen in Nederland. “Het feit dat er een omslag is gemaakt naar biologische wijnbouw en de strategie om zich te gaan concentreren op de wijnen van de eigen wijngaarden was voor ons doorslaggevend. Met Bouchard Père & Fils zullen wij een nieuwe weg inslaan en ons met de distributie voornamelijk richten op de gastronomie, de particuliere wijnliefhebber en de leden van onze exclusieve wijnclub CUVE 38,” aldus Paul Frankhuizen van Wijnkooperij de Lange.

Ook Thomas Seiter, CEO of Bouchard Père & Fils en Antoine Granger, CEO van Maisons & Domaines Henriot International, kijken uit naar deze samenwerking: “We are delighted to open a new chapter in Bouchard Père & Fils distribution in The Netherlands and very excited to write an emotional, sincere and successful story with Paul Frankhuizen and his team, as well as all Dutch Burgundy wine lovers.”

Meer informatie over het wijnhuis en de wijnen vindt u hier: https://www.wijnkooperijdelange.nl/Wijnmakers/Bouchard-Pere-Fils-Beaune/

Het volledige persbericht kunt u hier downloaden