Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Château de Poncié kiest voor Wijnkooperij de Lange

Nieuwe toevoeging in het assortiment van Wijnkooperij de Lange, Château de Poncié. Een absolute verrijking van ons portfolio.

In het jaar 949 schonk de eigenaar van het Château de Poncié, destijds Latijns genaamd Villa Ponciago, zijn wijngaard aan de abdij van Cluny, in de hoop zijn ziel te redden. Of dat gelukt is weten we niet. Wat we wel weten is dat hier hele mooie authentieke wijnen worden gemaakt. Een zeer oude kaart getuigt van de lange en rijke geschiedenis van het domein. De idyllisch, op de flanken van de heuvels, gelegen wijngaarden, omringen het 18e-eeuwse kasteel en de wijnmakerij. Met veel respect voor bodem en biodiversiteit vertolkt men hier het typische karakter van de Cru Fleurie. De wijnen zijn authentiek, gastronomisch, sappig en subtiel. Van de 100 hectare die het domein bezit, zijn slechts de 40 hectare met de beste expositie aangeplant als wijngaard. De rest van het bezit bestaat uit weiden, bossen, struikgewas en eeuwenoude ceders. De veelzijdigheid van dit landschap draagt optimaal bij aan de verschillen tussen de individuele wijngaarden en het behoud van de biodiversiteit.

 

Diversiteit

De druivenstokken vertolken de verschillende karakters en onderscheidende kenmerken van maar liefst 40 verschillende terroirs met uitzonderlijke wijngaarden: Brirette, Hauts du Py, les Moriers, Carcans, Montgenas, Poncié, La Salomine, Le Pré Roi. Ieder afzonderlijk perceel heeft zijn eigen karakter en ieder perceel profiteert van een onderscheidende ligging, expositie en terroir. De op de hellingen gelegen wijngaarden profiteren allen van de hoogte, de zon-expositie en de wind van de heuvels. De hellingen zijn stijl waardoor regenwater direct afvloeit. Dit dwingt de stokken om diep te wortelen.

 

Per 1 juli in portfolio

Wijnkooperij de Lange is verheugd dat ze per 1 juli de distributie van Château de Poncié voor Nederland mag verzorgen. “Het toevoegen van Château de Poncié aan de portfolio past bij de positionering van Wijnkooperij de Lange als specialist voor de gastronomie. De wijnen zijn authentiek, sappig, subtiel en gastronomisch geweldig inzetbaar.” aldus Paul Frankhuizen van Wijnkooperij de Lange. Meer informatie over het wijnhuis en de wijn zijn terug te vinden op de website van Wijnkooperij de Lange.