Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Az. Agr. Emidio Pepe kiest voor Wijnkooperij de Lange

Nieuwste toevoeging in het assortiment van Wijnkooperij de Lange, Emidio Pepe. Een absolute verrijking van het Italiaanse aanbod.

Emidio Pepe richtte zijn wijndomein op in 1964, nadat hij samen met zijn vader en grootvader had gewerkt. De familie maakt al wijn sinds 1889 in Casa Pepe. Niemand in de Abruzzen geloofde in het grote verouderingspotentieel van Trebbiano en Montepulciano d'Abruzzen, behalve Emidio Pepe. Hij wijdde al zijn energie aan die twee inheemse druivenrassen, waarbij hij hun ongelooflijke potentieel bewees en het aan de hele wereld laat zien. Emidio Pepe is geboren in 1932, een man van weinig woorden, vastberaden en attente waarnemer. Tot op de dag van vandaag zorgt hij nog steeds persoonlijk voor al zijn wijngaarden, van het snoeien tot de oogst. De natuur is leidend en met de ervaring van meer dan vijftig oogstjaren, weet hij hoe hij de wijngaarden en stokken moet begeleiden. Zonder ooit in te grijpen beschermd hij wijngaarden tegen chemicaliën en hij baseert al zijn werk op het respect van tradities, respect voor de natuur, druif en terroir.

Het bewaarpotentieel van de wijnen wordt bewezen door de “late releases” die ieder jaar gedaan worden. Naast een gedeelte van de meest recente oogst worden wijnen aangeboden die enkele jaren kelderrijping hebben gekregen. Een unieke kans om wijnen te kopen, die perfect op dronk zijn. Daarnaast worden de rode wijnen die ouder zijn dan 20 jaar voor de release allemaal geproefd, over geschonken in een nieuwe fles en herkurkt. Op de hals van de fles is waar te nemen in welk jaar de wijn is gedecanteerd. Deze flessen zijn zeldzaam en van de oudere komen slechts enkele flessen naar Nederland.

Per 1 december in portfolio


Wijnkooperij de Lange is verheugd dat de familie Pepe hen heeft gevraagd om vanaf 1 december de distributie van hun wijnen te verzorgen. Al ruim 25 jaar is Wijnkooperij de Lange een gerespecteerde partner voor de Nederlandse topgastronomie en het adres voor de particuliere wijnliefhebber. “Het toevoegen van Emidio Pepe aan de portfolio past in de strategie van Wijnkooperij de Lange om ook uit Italië de beste wijnen in iedere regio te vinden en deze op exclusieve basis naar Nederland te brengen. Net als bij ons staan bij de familie Pepe respect voor natuur, druif, terroir en tradities voorop.  De biodynamische benadering van wijngaardbeheer en wijnmaken sluit naadloos aan bij onze ideeën over de wijnbouw. Met de verdeling van de wijnen zullen wij ons voornamelijk richten op de gastronomie, de particuliere wijnliefhebber en de leden van onze exclusieve wijnclub CUVE 38,” aldus Paul Frankhuizen van Wijnkooperij de Lange.

Meer informatie over het wijnhuis en de wijnen is hier terug te vinden zijn op de website van Wijnkooperij de Lange.