Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Swartland Revolutie: Adi Badenhorst kiest De Lange

Leiden, 20 maart 2023 – Wij kunnen er uiteraard niet omheen; de populariteit van Zuid-Afrikaanse wijnen is enorm. De in 2022 georganiseerde wijnproeverij, Cape Cru Amsterdam, was een groot succes en werd druk bezocht, en de Nederlandse sommeliers reizen vaak naar de Kaap om hun favoriete wijnmakers te bezoeken. In Zuid-Afrika is er steeds meer focus op het klimaat en duurzaamheid. De wijnmakers in Swartland staan bekend om hun revolutionaire wijnen en de natuurlijke wijze, waarop zij hun wijnen maken. Zo ook bij het nieuwste wijnhuis in de portfolio van Wijnkooperij de Lange; het bekende en wereldvermaarde wijnhuis AA Badenhorst Family Wines.

Sinds 2008 in Swartland

AA Badenhorst Family Wines is één van de belangrijkste wijnhuizen in het Zuid-Afrikaanse Swartland. Adi Badenhorst startte in 2008, samen met zijn neef Hein, in Swartland zijn AA Badenhorst Family Wines met zo’n 60 hectare aan wijngaarden. De carrière van Adi startte echter op andere plekken in Zuid-Afrika. Hij groeide op in Constantia, waar zijn grootvader en vader reeds als wijnmakers werkten. Op zijn 13e liet Jean Daneel hem voor het eerst een wijn proeven en dat leidde ertoe dat hij voor een opleiding  aan Elsenburg koos. Na te hebben geoogst  in Frankrijk en Nieuw-Zeeland werkte Adi in Zuid-Afrika bij onder meer Simonsig, Steenberg, Groote Post en als laatste 9 jaar bij het vermaarde Rustenberg in Stellenbosch.

Op Kalmoesfontein Farm ligt de focus op baie-logical farming en het maken van natuurwijnen. Voorbeelden van deze natuurwijnen zijn de witte en rode Kalmoesfontein en de geprezen Single Vineyard-wijnen als The Golden Slopes Chenin blanc en Raaigras Grenache. Dat AA Badenhorst Family Wines een familiebedrijf is staat vast. Adi’s vrouw Cornelia zorgt voor de prachtige fotografie, zijn moeder Judy zie je vaak in de keuken of in de groentetuin, zijn broer Charl runt samen met vrouw Semma de accommodatie en bedacht de vermaarde “Pizza Night at Adi’s” , die iedere donderdag druk bezocht wordt door vele wijnmakers en wijnliefhebbers uit de hele Kaap-regio.


Adi Badenhorst is actief lid van het Cape Winemakers Guild, founder van The Swartland Revolution, en trotse vader van Samuel Sunnyskies en Ana Kalander.

Per 1 mei in portfolio

Wijnkooperij de Lange is verheugd dat Adi Badenhorst hen heeft gevraagd om vanaf  1 mei a.s. de distributie van AA Badenhorst Family Wines te verzorgen voor de gastronomie en de particuliere wijnliefhebber. Al ruim tien jaar heeft Wijnkooperij de Lange een exclusief en hoogwaardige portfolio Zuid-Afrikaanse wijnen, maar nu hebben zij ook de mogelijkheid gekregen om de Kalmoesfontein-wijnen en de Single-Vineyard wijnen exclusief te verdelen in Nederland. “Het feit dat Adi op zoek was naar een partner, die zijn Single-Vineyard wijnen onder kon brengen in de Nederlandse gastronomie en onze strategie om altijd op zoek te gaan naar de beste wijnen uit een regio van veelal familiedomeinen, die net als wij kwaliteit, respect voor de natuur, druif en terroir voorop hebben staan was voor ons doorslaggevend. Met AA Badenhorst Family Wines zullen wij een nieuwe weg inslaan en ons met de distributie voornamelijk richten op de gastronomie en de particuliere wijnliefhebber.” aldus Paul Frankhuizen van Wijnkooperij de Lange. Ook Adi Badenhorst, van AA Badenhorst, kijkt uit naar deze samenwerking: “Like De Lange, Badenhorst Family Wines is a family business, as the name implies. Both businesses have worked in their industries for a long time, with care and respect for their clients, suppliers and products. Besides that fact that we both have a picture of a Percheron on our websites, De Lange also works with some of our best friends’ brands, so we know we’re in good hands, and company!”

Over Wijnkooperij de Lange

“Unieke wijnen van unieke wijnmakers” luidt het credo van Wijnkooperij de Lange. Dat is goed terug te zien in het exclusieve wijnassortiment, dat zij aanbieden en waarmee zij de Nederlandse gastronomie voorzien. Ook voor de particuliere wijnliefhebber hebben zij veel moois te bieden. Met een scala aan de mooiste wijnen variërend van  Bourgogne tot wijnen uit Spanje, Italië en Zuid-Afrika is er voor ieder wat wils. De wijnen in het assortiment worden met zorg geselecteerd  op kwaliteit, respect voor de natuur, druif en terroir.