U kunt uw verlanglijsten bekijken nadat u een klantaccount heeft aangemaakt of ingelogd.
Maak een klantaccount aan of meld u aanHet aanbod van onze online shop is gericht op mensen die minimaal 18 jaar oud zijn.
Bevestig uw leeftijd om door te gaan.
Château de Tréviac is een landgoed van 20 hectare, eigendom van Arnaud Sié, met een prachtige geschiedenis. Generaties wijnbouwers met passie voor hun werk hebben steen voor steen de muren en kelders van dit historische kasteel gebouwd. De Corbières is een ruwe rotsachtige herkomst op grote hoogte waar de wijnstokken de brandende zon weerstaan. De wijngaarden worden afgewisseld met de typische ‘Garrigue’-struikgewassen. Een intrigerend klimaat gedomineerd door de warme invloeden vanuit de Middellandse Zee wordt afgewisseld door een verkoelende droge Atlantische wind genaamd ‘Cers’ uit het noordwesten. Corbières van Château de Tréviac is biologisch gecertificeerd. Het chateau maakt gebruik van natuurlijke bemesting, begeleidende aanplantingen en ploegen ter bevordering van een evenwichtig ecosysteem en een gezonde bodem.
Het verhaal van Château Tréviac begint als Fernand zich na de Eerste Wereldoorlog in het dorp Talairan vestigt, overtuigd van de potentie van het ruige en onbewerkte terroir. Hij bouwt een woning op een oude priorij en bewerkte de heuvels om de wijngaard aan te leggen die tot op de dag van vandaag in gebruik is. De volgende generatie, Lucette en haar echtgenoot Roger, bezitten een werkpaard en slagen er als een van de weinigen in om onafhankelijk buiten het coöperatieve systeem te blijven. Zij geven het stokje door aan hun dochter Ginette en haar man André Sié. Tegenwoordig beheert Arnaud Sié, met dezelfde passie en toewijding als zijn voorouders, Château Tréviac. Gedreven het behoud van de biodiversiteit en het terroir neemt Arnaud Sié in 2019 de beslissing om het conversieproces naar biologische landbouw te starten.
€ 14,50
Op voorraad
Producent | Herkomstbenaming | Stijl |
---|---|---|
Château de Tréviac | Corbières | Krachtig & Robuust |
Houtgebruik | Werkwijze | Formaat |
Neen | Biologisch gecertificeerd | 750 ml |
In Frankrijk worden vele bekende en uiterst bijzondere wijnen gemaakt. Het is wellicht het wijnland met de grootste wijnen en druiven. Van het noordenoosten tot aan de grens met Spanje worden wijnen gemaakt van veel diverse druivenrassen. Wijn is een onderdeel van de cultuur van het land en een maaltijd zonder wijn is hier ondenkbaar. Franse wijnstreken als Bourgogne, Bordeaux, Rhône, Loire, Elzas, Jura en de Languedoc zijn zo maar een paar van de unieke wijnstreken die in het land te vinden zijn.
De belangrijkste druiven voor rode wijn in Frankrijk zijn zonder een ander druivenras te kort te willen doen: pinot noir, cabernet sauvignon, merlot en syrah. Pinot noir is hét druivenras van Bourgogne en grote Franse wijnen als Volnay, Pommard, Corton en Clos de Vougeot worden van dit druivenras gemaakt. Cabernet sauvignon en merlot staan voornamelijk aangeplant in Bordeaux, de streek van Saint-Emilion en Margaux. Syrah tenslotte is de basis voor de grote wijnen uit de noordelijke Rhône zoals de bekende wijnen Côte-Rôtie en Hermitage.
In het hele land worden natuurlijk witte wijnen gemaakt, maar de belangrijkste gebieden voor witte wijn zijn toch wel Loire, Bourgogne en Elzas. Drie wijngebieden noordelijker gelegen in Frankrijk. Hier wordt Franse wijn gemaakt van bekende druivenrassen als chardonnay, sauvignon blanc, pinot gris en riesling, maar ook van minder bekende rassen als aligoté, chasselas, gewurztraminer en melon de bourgogne. Bij de witte wijnen uit Bourgogne is het chardonnay die aan de basis staat en in de Loire zijn er mooie voorbeelden te vinden van de sauvignon-druif uit bijvoorbeeld Sancerre en Pouilly-Fumé.
Naast de stille wijnen is Frankrijk natuurlijk bekend om de mousserende wijnen die gemaakt worden in uiteraard Champagne, maar ook in de Loire, Jura, Elzas en Bourgogne. In Champagne staan chardonnay, pinot noir en pinot meunier aan de basis van mousserende wijnen die gemaakt worden met de klassieke tweede gisting op fles. Wij bieden u verschillende mousserende wijnen uit Frankrijk aan waarvan de meeste biologisch gecertificeerd zijn en perfect zijn als aperitief of als begeleider van verschillende gerechten.