Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Volnay 1er Cru Les Caillerets Ancienne Cuvée Carnot 2018

De premier cru heeft een mooie robijnrode kleur. De wijn heeft veel structuur (toch elegante tannine) en een rijke geur met rijp rood fruit en kruidige tonen. De smaak is harmonieus, elegant, en rijk met fijne tonen van de houtlagering. Bekijk hier ons gehele assortiment van Bouchard Père & Fils.
Herkomstbenaming Volnay 1er Cru
Druivenras(sen) pinot noir
Stijl Rijk & Uitbundig

Op voorraad

€ 79,95

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Bouchard Père et Fils Frankrijk Bourgogne - Côte de Beaune
Over de maker Opgericht in 1731 is Bouchard Père et Fils één van de oudste wijnhuizen in Bourgogne. Een wijnhuis met een lange historie en een indrukwekkend areaal aan wijngaarden. Met de 130 hectare aan eigen wijngaarden verdeeld over onder meer 12 Grand Cru's en 74(!) premier cru's heeft wijnmaker Frédéric Weber de beschikking over een uniek terroir. Vanaf de jaargang 2020 zijn de wijngaarden in conversie naar biologische wijnbouw en hiermee geeft het wijnhuis een geweldig signaal af in de wijnstreek Bourgogne. Veel wijngaarden werden reeds biologisch bewerkt, maar de certificering zal dus gaan volgen in 2024. Montrachet, Corton-Charlemagne, Chevalier-Montrachet, Beaune 1er Cru Grèves Vignes de l’Enfant Jésus, Bonnes-Mares, Meursault 1er Cru Gouttes d'Or zijn enkele van de prestigieuze wijngaarden die tot het wijngaardbezit behoren. 
Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard Een historische wijngaard voor Bouchard Père et Fils. In 1775 was dit namelijk de eerste wijngaard die de familie Bouchard aankocht. Deze monopole van 3,76 hectare heeft een bodem die rijk is aan kalkgesteente en klei. 
Vinificatie De druiven worden met de hand geplukt in kistjes van 13 kilo. Afhankelijk van de jaargang is er een volledige of gedeeltelijke "vinification entière". Fermentatie is tussen de 15-20 dagen en na het persen volgt er een opvoeding op eiken vaten. De opvoeding is 12 tot 14 maanden en 30-40% van de vaten is nieuw. 
Jaargang 2018
Houtgebruik Ja
Bewaarpotentieel 10 jaar en langer na de oogst
Alcoholpercentage 13.5%
Afsluiter Natuurkurk