Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Vermentino di Sardegna 2019

Frisse, op het fruit gevinifieerde Vermentino uit Sardinië. Bescheiden aromatisch met tonen van mediterrane kruiden, vol, sappig en kruidig in de mond met een ziltig-minerale ondertoon en een lange,  frisse afdronk.

Herkomstbenaming Vermentino di Sardegna
Druivenras(sen) vermentino
Stijl Fris & fruitig

€ 25,00

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Cantina Sorres Italië Sardinië
Over de maker

Dit is het project van twee "sorres" (dialect voor 'zusters') die authentieke wijnen maken op Sardinië. Voor Laura en Delia is het produceren van wijn vooral een traditie die aan hen werd doorgegeven. Ze zagen hun grootvaders ploeteren op het land, daarna hun vaders en nu is het hun beurt: op het land dat ze van hun grootvader hadden geërfd hebben ze nu een eigen project gerealiseerd. De wijngaard kijkt uit over de omgeving van de Golf van Asinara. De zusters geloven dat kwaliteitswijn voornamelijk in de wijngaard wordt gemaakt. Daarom gebruiken ze duurzame landbouwmethoden, met respect voor bodem en natuur. Ze streven naar een zo klein mogelijke footprint door rationeel gebruik te maken van natuurlijke hulpbronnen. Hun biologische wijnen zijn een vertolking van de tradities van het land van Romangia in Sennori, Noordwest-Sardinië, waar ze zijn geboren. De wijnen zijn uniek en authentiek en zijn het directe resultaat van respect voor een natuur en identiteit van druif tot glas. Een vertolking van het mediterrane landschap, de kwaliteit van de oude inheemse wijnstokken en het ruwe vulkanische terroir.

Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard

De wijngaarden voor deze wijn zijn gelegen in het ruige Sennori, in het noordwesten van Sardinië, en kijken uit over de prachtige Golf van Asinara, op een hoogte tussen 250 en 350 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat hier voornamelijk uit klei en kalksteen. De opbrengst is ongeveer 55 hl/ha.

Vinificatie

Na de handmatige oogst ondergaan de druiven een zachte persing met een pneumatische pers, gevolgd door een temperatuur-gecontroleerde vergisting en rijping in roestvrijstalen vaten.

Jaargang 2019
Houtgebruik Neen
Bewaarpotentieel tot 5 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 13%
Afsluiter Natuurkurk