De producent |
Land |
Streek |
Terroir al Limit |
Spanje |
Priorat |
Over de maker
Het is het jaar 2000 als Dominik Huber en Eben Sadie elkaar ontmoeten bij Mas Martinet in Spanje. In 2001 plukken zij samen bij de Perez-familie in Cims de Porrera zes weken lang druiven en raken bevriend. Na samen twee maanden te hebben gewerkt bij Spiceroute in Zuid-Afrika starten zij samen een klein project in Priorat. Met de hulp van de Perez-familie kunnen zij wat druiven kopen en maken samen de eerste jaargang Dits del Terra. Dit was de start van Terroir al Limit. Dominik is sinds 2012 zelfstandig verder gegaan en de vinificatie is gericht op de stijl zoals wij die kennen uit Bourgogne. Terra de Cuques zijn de "villages", Dits del Terra, Arbossar en Pedra de Guix, "premier cru" en Les Tosses en les Manyes de Grand Cru-wijnen. De wijnen worden echt gemaakt voor de gastronomie, de wijnen zijn licht, verfijnd en elegant om te kunnen matchen met gerechten uit de beste keukens.
Werkwijze
Biologisch-Biodynamisch