Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Terra de Cuques blanc 2017

Zeer mineraal en veel groene kruiden in de neus. Fijne aciditeit in de smaak met wederom de invloed van mineralen en een lange afdronk.
Herkomstbenaming Priorat
Druivenras(sen) muscat d’alexandrie, pedro ximenez
Stijl Aromatisch

Op voorraad

€ 35,50

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Terroir al Limit Spanje Priorat
Over de maker Het is het jaar 2000 als Dominik Huber en Eben Sadie elkaar ontmoeten bij Mas Martinet in Spanje. In 2001 plukken zij samen bij de Perez-familie in Cims de Porrera zes weken lang druiven en raken bevriend. Na samen twee maanden te hebben gewerkt bij Spiceroute in Zuid-Afrika starten zij samen een klein project in Priorat. Met de hulp van de Perez-familie kunnen zij wat druiven kopen en maken samen de eerste jaargang Dits del Terra. Dit was de start van Terroir al Limit. Dominik is sinds 2012 zelfstandig verder gegaan en de vinificatie is gericht op de stijl zoals wij die kennen uit Bourgogne. Terra de Cuques zijn de "villages",  Dits del Terra, Arbossar en Pedra de Guix, "premier cru" en Les Tosses en les Manyes de Grand Cru-wijnen. De wijnen worden echt gemaakt voor de gastronomie, de wijnen zijn licht, verfijnd en elegant om te kunnen matchen met gerechten uit de beste keukens.
Werkwijze Biologisch-Biodynamisch

Details

Wijngaard De wijngaard voor de PX is in El Molar en de bodem bestaat hier voor een groot gedeelte uit klei. Muscat staat op een wijngaard in Porrera, waar de bodem een hoog percentage leisteen heeft.
Vinificatie Er wordt hier gewerkt met een opbrengst van 3.000 kilo per hectare en er is een productie van 9.000 flessen. PX wordt geperst in een oude verticale “basket press”. De druiven worden gekneusd door er over heen te lopen en daarna zeer langzaam geperst. Muscat wordt gemaakt zoals de rode wijnen bij Terroir. De hele trossen worden in kistjes van 10 kg naar de kelder gebracht en direct in het vat gedaan. Als het vat vol is, wordt deze afgesloten en start de fermentatie op een volledig natuurlijke wijze zonder toevoeging van gist of enige additieven. De temperatuur blijft tussen 20° en 28°. Na de eerste fermentatie wordt er geperst en om de most helemaal droog te vinifiëren volgt een tweede gisting. De opvoeding vindt hierna plaats op cement. Terra de Cuques rijpt 12 maanden op 2500 liter tanks.
Jaargang 2017
Houtgebruik Neen
Bewaarpotentieel 10 jaar en langer na de oogst
Alcoholpercentage 14,5%
Afsluiter Natuurkurk

wijnen die u wellicht ook interesseren

Terra de Cuques blanc 2017

Producent Terroir al Limit
Streek Priorat

€ 35,50

Grüner Veltliner Käferberg Alte Reben 2018

Producent Weingut Rabl
Streek Kamptal

€ 33,95

Macvin du Jura 2018

Producent Buronfosse
Streek Jura

€ 32,95

Condrieu Jardin Suspendu 2019

Producent Domaine Pierre-Jean Villa
Streek Rhône - Septrionales

€ 62,50

Cape Point Vineyards Isliedh 2018

Producent Cape Point Vineyards
Streek Cape Point

€ 31,50

Grüner Veltliner Dechant Alte Reben 2018

Producent Weingut Rabl
Streek Kamptal

€ 34,50

Grüner Veltliner Dechant Alte Reben 2017

Producent Weingut Rabl
Streek Kamptal

€ 34,50

Crémant de Jura 2016

Producent Buronfosse
Streek Jura

€ 32,75