Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Savage White 2019

Neus met grassige tonen en een hint van citrusfruit. De smaak is rijk, rond en vol met wederom citrus en een spannende aciditeit.
Herkomstbenaming Western Cape
Druivenras(sen) sauvignon blanc, chenin blanc, sémillon
Stijl Filmend & rond

Op voorraad

€ 28,50

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Savage Wines Zuid-Afrika Western Cape
Over de maker Duncan Savage studeerde in 2002 af aan de Elsenburg Agricultural College, als één van de topstudenten. In datzelfde jaar begon hij ook als wijnmaker te werken bij Cape Point Vineyards. In 2004 werd hij daarnaast verantwoordelijk voor de wijngaarden, oftewel de “viticulturist”. Duncan is een traditionele wijnmaker, die dus ook traditionele wijnmaak-methodes hanteert in de kelder. Hij werkt niet alleen met edelstalen tanks, maar ook met eiken vaten en amfora’s van klei. Vanaf 2011 kreeg hij de mogelijkheid, om ook wijnen te gaan maken onder zijn eigen naam. Duncan heeft in de loop der jaren leren omgaan met wijngaarden gelegen aan de kust en op grotere hoogte, zogenaamd coolclimate terroir. De kennis die hij heeft opgedaan, komt terug in de wijnen onder zijn eigen naam. De rode wijnen hebben geen hoog alcoholpercentage. Zij zijn eerder rank en elegant, in plaats van dik en rijp, zoals men zo vaak ziet in de nieuwe wereld.
Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard Duncan Savage selecteerde verschillende wijngaarden, welke aan de basis staan van deze wijn. Wijngaarden terug te vinden in Kaaimansgat, Villiersdorp, Piekenierskloof en Stellenbosch. Het zijn zowel wijngaarden dichtbij zee, als meer landinwaarts en dus wat hoger gelegen. De druiven worden met de hand geplukt.
Vinificatie Na de oogst worden de druiven ”whole-bunch”-pressed, waarna 100% van de most de malolactische gisting ondergaat. Hierna volgt een lagering op oude grote houten vaten van Frans eiken en betonnen eieren gedurende 10 maanden. Er is minimale interventie tijdens de vinificatie, om zoveel mogelijk het terroir te laten terugkomen in de wijnen
Jaargang 2019
Houtgebruik Ja
Bewaarpotentieel tot 8 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 14%
Afsluiter Natuurkurk