Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Riesling Grand Cru Kirchberg 2018

Deze riesling is beroemd om zijn complexe stijl. De wijn geurt naar gras, kruiden, bloemen en petroleum. Een volle, krachtige, klassiek droge riesling wijn met evenwichtige zuren en een immer voortdurende afdronk.
Herkomstbenaming Alsace Grand Cru
Druivenras(sen) riesling
Stijl Aromatisch
Formaat 750 ml

Op voorraad

€ 42,95

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Domaine Jean Sipp Frankrijk Elzas
Over de maker Jean Jacques Sipp was sinds 1973 de regisseur van het familiedomein, nadat hij zijn studie had voltooid aan de universiteit van Avize. Hij heeft zich in de loop der jaren een gerenommeerde stijl van vinifiëren aangemeten, waarvan de basisbeginselen respect voor druif en natuur zijn. Deze basisbeginselen zijn de grondslag voor uitstekende wijnen. Tegenwoordig is zijn zoon Jean Guillaume, na stages bij onder meer Guigal, Mont-Redon, Zind-Humbrecht, Olivier Leflaive en bij verschillende bedrijven in Nieuw-Zeeland, Chili en Zuid-Afrika, verantwoordelijk voor de vinificatie. Zijn stijl van vinifiëren is geheel in stijl met de andere jonge wijnmakers in de Elzas. Een moderne stijl met verfijnde aciditeit en wijnen, welke perfect passen bij de hedendaagse gastronomie.
Werkwijze Biologisch gecertificeerd

Details

Wijngaard De wijn waarmee Jean-Guillaume zich onderscheidt van de andere wijnmakers in de streek. Een wijngaard van 2,5 hectare ten zuiden van het dorp Ribeauvillé, welke grofweg is op te delen in drie delen. De bodem is hier rijk aan (muschel)kalk en kiezels.
Vinificatie Betonnen cuves, temperatuur gecontroleerd. Hierna een lagering op grote houten foeders.
Jaargang 2018
Houtgebruik Neen
Bewaarpotentieel tot 8 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 12.5%
Afsluiter Natuurkurk