Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Pas de Deux Coreografia 2019

Wijn met veel rood fruit en kruiden in de geur en smaak. Mooie gebalanceerde en gracieuze smaak met zachte tannine en een indrukwekkend afdronk. 
Herkomstbenaming Montsant
Druivenras(sen) carignan, grenache
Stijl Rond & Vriendelijk

Op voorraad

€ 45,95

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Terroir sense Fronteres Spanje Montsant
Over de maker In 2017 kreeg Dominik Huber de kans om een aantal wijngaarden te verwerven in Montsant. Deze redelijke herkomstbenaming heeft een terroir dat ongeveer gelijk is aan Priorat en wijnmaakster Tatjana Peceric maakt hier een serie wijnen die uniek zijn voor de regio en worden gerekend tot de beste van de streek. De volledig benadering is biodynamisch en de wijnen blinken uit in verfijning en elegantie. Geboren in Servië reisde zij lang als danseres in een groep volksdansers door Servië en de wereld. Tijdens die reizen kwam zij in contact met wijn en besloot een opleiding te gaan volgen. Na deze afgerond te hebben ging zij naar de oenologie-opleiding in Montpeller voor een master. Reeds hier was zij gefocust op een biodynamische werkwijze en na oogsten in Bordeaux, Canada, Nieuw-Zeeland, Priorat en Zwitserland keerde zij terug naar Priorat om aan de slag te gaan bij Terroir al Limit.
Werkwijze Biologisch-Biodynamisch

Details

Wijngaard De wijngaarden bevinden zich hoog boven Cornudella del Montsant. De druiven komen van wijngaarden met stokken die 50 tot 60 jaar oud zijn en 700 meter boven zeeniveau liggen. De bodems zijn vrij rood van kleur en rijk aan kalkhoudende klei.
Vinificatie De oogst voor deze wijn is volledig manueel en er wordt gebruik gemaakt van kistjes van 12 kilo. De trossen worden dan in zijn geheel in beton gedaan. Hierna moeten de natuurlijke gisten hun werk doen. Na de fermentatie wordt er geperst en uiteindelijk verblijft de wijn nog 5 tot 6 maanden op beton. De wijn besaat voor 50% uit carignan en 50% grenache.
Jaargang 2019
Houtgebruik Neen
Bewaarpotentieel tot 8 jaar of langer na de oogst
Alcoholpercentage 13,5%
Afsluiter Natuurkurk

wijnen die u wellicht ook interesseren

Vèrtebra de la Figuera 2017

Producent Terroir sense Fronteres
Streek Montsant

€ 34,95

Bellamarsilia 2018

Producent Poggio Argentiera
Streek Toscane

€ 34,75

Pas de Deux Coreografia 2019

Producent Terroir sense Fronteres
Streek Montsant

€ 45,95

Volnay 2018

Producent Henri Boillot
Streek Bourgogne - Côte de Beaune

€ 85,00