Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

The Sadie Family Wines

Eben Sadie

The Sadie Family Wines is opgericht door Eben Sadie en het eerste oogstjaar was de 2000 Columella. Voor de start werkte Eben ondermeer in Duitsland, Italië, Oostenrijk en in Bourgogne. Terug in Zuid-Afrika vond hij werk bij Charles Back en werd hier de wijnmaker. Naast zijn job bij Charles begon hij op kleine schaal met zijn eigen project, geholpen door zijn zus Delana en broer Nico. De eerste Columella was slechts 14 vaten en in 2002 volgde Palladius, de witte equivalent van Columella. Dit zijn tegenwoordig de signature-wines van het domein. Wijnen van verschillende druiven van wijngaarden in Swartland. In 2012 startte Eben met zijn Ouwingerdreeks, wijnen van oude wijngaarden in zowel Swartland, Olifantsrivier, Piekenierskloof als Stellenbosch. Deze wijngaarden zijn allen gevonden in een project dat gerund wordt door Rosa Kruger. De wijnen dragen namen die refereren aan de ligging, vorm of eigenaren van de wijngaarden. Meest geprezen is de Mev. Kirsten, een wijn van de oudst bekende chenin blanc-wijngaard in Stellenbosch. Website: www.thesadiefamily.com

Bekijk hier ons gehele aanbod aan Zuid-Afrikaanse wijnen.


Zuid-Afrikaanse wijnen

In Zuid-Afrika worden al jaren gerenommeerde en bijzondere wijnen gemaakt. De wijnbouw in Zuid-Afrika is voornamelijk geconcentreerd in het uiterste zuidwesten van het land, in de provincie West-Kaap. West-Kaap is de vierde grootste provincie van de negen van Zuid-Afrika; met zijn 129.000 m² is het qua oppervlakte vergelijkbaar met Griekenland, maar telt het slechts 5,82 miljoen inwoners. Hiervan wonen er 3,74 miljoen in Kaapstad (vanaf 2011). Het is een zeer gevarieerde regio, zowel topografisch als klimatologisch, met een strook markante bergruggen langs de zuidelijke kustlijn. De westkust, en ook het plateau van de Karoo in het binnenland, is erg droog. De wijngebieden liggen bijna allemaal binnen twee tot drie uur rijden van de kust en profiteren optimaal van het overwegend mediterrane klimaat dat zeer gunstig is voor de druiventeelt..


Zuid-Afrikaanse rode wijn

Er zijn in Zuid-Afrika verschillende druiven voor rode wijn. De belangrijkste zijn: pinotage, pinot noir, cabernet sauvignon, merlot, cinsault en syrah. Pinot noir is de druif van de Walker Bay-regio en de beste Zuid-Afrikaanse wijnen van pinot noir komen uit de Hemel-en-Aarde Vallei. Cabernet sauvignon en merlot worden voornamelijk aangeplant in Stellenbosch en de regio Franschhoek. Tenslotte vormen Syrah en cinsault de basis voor de geweldige wijnen uit de Swartland-regio, zoals de beroemde wijnen van pioniers als Eben Sadie en Adi Badenhorst.


Zuid-Afrikaanse witte wijn

Witte wijnen worden uiteraard door het hele land gemaakt, maar de belangrijkste gebieden voor witte wijn zijn te vinden in de West-Kaap. Wijngebieden die hier gevestigd zijn, zijn Paarl, Kaapstad, Stellenbosch, Walker Bay en Swartland. Zuid-Afrikaanse witte wijn wordt gemaakt van bekende druivensoorten als chardonnay, sauvignon blanc, chenin blanc, maar ook van minder bekende druivensoorten als grenache blanc, Verdelho, colombard, viognier.


Zuid-Afrikaanse mousserende wijnen

Naast de stille wijnen produceert Zuid-Afrika ook mousserende wijnen die voornamelijk in de Westkaap worden gemaakt, de lokale naam is Vonkelwijn. Vonkelwijn wordt meestal gemaakt van chenin blanc, chardonnay en pinot noir en wordt gemaakt met de klassieke tweede gisting op fles.