Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Meursault 1er Cru Perrières 2020

Een wijn die geurt naar hazelnoot, mineralen en wit fruit. De smaak is kruidig, notig met wit fruit en mooie elegante zuren. De afdronk is zeer intens en duurt immer voort.
Herkomstbenaming Meursault 1er Cru
Druivenras(sen) chardonnay
Stijl Filmend & rond
Formaat 750 ml

Op voorraad

€ 150,30

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Domaine Albert Grivault Frankrijk Bourgogne - Côte de Beaune
Over de maker Het familiedomein Albert Grivault wordt geleid door Michel Bardet en zijn dochter Claire. Michel Bardet is de kleinzoon van de stichter Albert Grivault. Tot begin jaren '80 werden de meeste druiven van het domein en vrac verkocht. Hierna echter besloot monsieur Bardet om weer zelf de wijnen te gaan vinifiëren en bottelen. Door collegae als Lalou Bize-Leroy werd hij op weg geholpen en nu wordt het domein, met misschien wel het beste terroir van Meursault, gerekend tot de top van de Côte de Beaune. In het begin van de jaren '90 opteerde monsieur Bardet voor een grand cru-status van de monopole 'Clos des Perrières'. Dit stuitte echter op veel verzet van andere wijnmakers uit het dorp. Toch zijn er wijnkenners die deze status wel graag zouden willen toekennen. De wijnen worden gemaakt op mineraliteit en hebben een groot bewaarpotentieel.
Werkwijze Traditioneel

Details

Wijngaard Het domein Albert Grivault, met aan het hoofd kleinzoon Michel Bardet, is de grootste grondbezitter in de premier cru Perrières en zij bezitten circa een derde van het totale oppervlak in deze geprezen premier cru.
Vinificatie In de kelders van Albert Grivault werkt Michel Bardet op een traditionele manier met zijn wijnen. Ondanks dat hij de traditionele wijnbereiding toepast, experimenteert hij ook met zijn vaten. Verschillende vaten uit verschillende delen van Frankrijk worden aangekocht, om te zien wat dit voor invloed heeft op zijn wijnen. De lagering is traditioneel 12 maanden.
Jaargang 2020
Houtgebruik Ja
Bewaarpotentieel tot 8 jaar of langer na de oogst
Alcoholpercentage 13%
Afsluiter Natuurkurk