Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Late Bottled Vintage Port 2009

Tonen van rood en donker fruit als bosbes en braam. In de smaak een zeer rijk fruit karakter. Lange afdronk.
Herkomstbenaming Porto
Druivenras(sen) touriga nacional, tinta barocca, tinto roriz
Stijl Rijk & Uitbundig

Niet langer beschikbaar

€ 23,50

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Casa Santa Eufemia Portugal Douro Vallei
Over de maker De Casa Santa Eufemia is opgericht in 1894 door Bernardo Rodriquez de Carvalho en nog steeds in het bezit van de familie. Het domein is gesitueerd op de linkeroever van de rivier Douro. Het 40 hectare grote wijngoed is gelegen op een hoogte van 300 meter tussen Peso de Régua en Pinhão, alwaar circa 80% van de wijngaarden beplant is met traditionele druiven als touriga nacional, tinto roriz, tinta barocca en touriga francesca. De overige 20% van de wijngaarden is beplant met malvazia fina, malvasia rei, moscatel galego en cercial. Casa Santa Eufemia heeft een prachtige selectie tawny ports en een zeer bijzondere Special White Port.
Werkwijze Traditioneel

Details

Wijngaard Deze oude wijngaarden met stokken van meer dan 25 jaar oud hebben een bodem, die voornamelijk bestaat uit schist. De wijngaarden liggen op een hoogte van circa 300 meter en hebben een expositie op het noorden.
Vinificatie Bij de oogst is er een opbrengst van maximaal 33 hl/ha en na de oogst worden de druiven eerst ontsteelt. Hierna volgt er een gisting in betonnen kuipen en bij een ideaal suikergehalte, wordt er brandy toegevoegd om de alcoholische gisting te stoppen.
Jaargang 2009
Houtgebruik Neen
Bewaarpotentieel tot 6 maanden na opening
Alcoholpercentage 19,5%
Afsluiter Natuurkurk