Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Kottabos Chenin Blanc 2019

Rijp steen fruit in de geur, frisheid van de minerale bodem. Goede balans en lange afdronk. Indrukwekkende chenin blanc!
Herkomstbenaming Stellenbosch
Druivenras(sen) chenin blanc
Stijl Filmend & rond

Op voorraad

€ 21,50

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Reenen Borman Zuid-Afrika Stellenbosch
Over de maker Na zijn afstuderen aan Elsenberg in 2010 ging Reenen aan de slag op het familiedomein in Stellenbosch en hij wordt op dit moment gerekend tot de meest getalenteerde wijnmakers van het land. De laatste jaren is zijn ster rijzende, mede door de geweldige syrah wijnen van zijn hand. Wellicht heeft de kennis opgedaan tijdens zijn stage in Hermitage in de Rhône-vallei, hieraan bijgedragen. Het nieuwste project van Reenen is in Montagu, waar hij een wijngaard overnam van Chris Alheit en waar hij nu zijn Patatsblanc en Patatsfontein maakt, twee unieke witte wijnen.
Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard De druiven voor deze wijnen komen van wijngaarden met een sterk graniethoudende bodem. De wijngaarden zijn terug te vinden net buiten Stellenbosch bij Polkadraai.
Vinificatie Whole bunch-pressed en een vinificatie met zo min mogelijk interventie. Fermentatie en opvoeding op oudere eiken vaten, gedurende 10 maanden.
Jaargang 2019
Houtgebruik Ja
Bewaarpotentieel 5 jaar na oogst
Alcoholpercentage 13%
Afsluiter Natuurkurk