Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen
Logo wit neutraal

Op 22 en 23 mei organiseert Cape Cru Amsterdam een unieke wijnproeverij waarbij een veertigtal van de beste wijnmakers uit Zuid-Afrika aanwezig zullen zijn. In de monumentale Zuiderkerk zullen zij hun allermooiste wijnen laten proeven en toelichten.

Montrachet Talking terroir

Le Montrachet, de mythische Grand Cru uit Bourgogne. Waar ligt deze Grand Cru nu precies en wie zijn de eigenaren? In dit blog-artikel vertellen wij u meer over wellicht de bekendste Grand Cru van Bourgogne.

Biodynamie

Steeds vaker zien wij de biodynamische wijnbouw bij een gedeelte van onze wijnmakers. Wat is dit nu precies en wat is het verschil met traditionele of biologische wijnbouw? In dit blog proberen wij dit op een simpele manier uit te leggen.

Producentpagina Costantino

Op de website van Perswijn is een artikel terug te vinden over noordoost-Sicilië en de wijnen van dit gedeelte van het Italiaanse eiland. Ook de wijnen van Terra Costantino werden geproefd!

Blog-Pujanza-Atkin

Tim Atkin publiceerde 15 Februari zijn jaarlijkse Rioja-report. Hierin is er immer een classificatie zoals wij deze kennen uit Bordeaux. Net als voorgaande jaren werd Bodegas Pujanza van Carlos san Pedro ingedeeld in de hoogste klasse.

Trophee_Henriot-5

Lendl Mijnhijmer van Restaurant Bougainville/ Hotel Twenty Seven in Amsterdam heeft op het Leerhotel het Klooster in Amersfoort het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée Henriot, gewonnen.