Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen
vendage 28-08-22

Na vele moeilijke jaren met vorst en hagel is dit jaar de droogte de grote uitdaging. Veel kleine trossen sierden de wijngaarden. Er is schade door hitte, maar het aantal druiven is bovengemiddeld.

Palladius-1 650x330

De witte cuvée Palladius is niet alleen een van de twee signatuurwijnen van Eben Sadie, het is ook de allerbeste witte blend van Zuid-Afrika. De wijnmaker presenteerde i.s.m. Wijnkooperij De Lange een verticale proeverij bij Central Park in Voorburg.

rose 650x330

Heerlijk, de zomer in je glas! Rosé is voor de Nederlandse markt veelal een populair seizoensproduct. Maar hoe wordt rosé eigenlijk gemaakt? En welke verschillende stijlen zijn er?

Afbeelding-blog-veraison

15-07-2022

Veraison

Omslag in de wijngaard, het verkleuren van druiven en de oogst komt steeds dichterbij.

Logo wit neutraal

Op 22 en 23 mei organiseert Cape Cru Amsterdam een unieke wijnproeverij waarbij een veertigtal van de beste wijnmakers uit Zuid-Afrika aanwezig zullen zijn. In de monumentale Zuiderkerk zullen zij hun allermooiste wijnen laten proeven en toelichten.

Montrachet Talking terroir

Le Montrachet, de mythische Grand Cru uit Bourgogne. Waar ligt deze Grand Cru nu precies en wie zijn de eigenaren? In dit blog-artikel vertellen wij u meer over wellicht de bekendste Grand Cru van Bourgogne.

Biodynamie

Steeds vaker zien wij de biodynamische wijnbouw bij een gedeelte van onze wijnmakers. Wat is dit nu precies en wat is het verschil met traditionele of biologische wijnbouw? In dit blog proberen wij dit op een simpele manier uit te leggen.