Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Grüner Veltliner Dechant Alte Reben 2018

Krachtige geur en smaak met rijp exotisch fruit en een rond mondgevoel. Deze wijn is heeft veel concentratie en inhoud en is echt een wijn voor bij een gerecht als kreeft of zelfs gevogelte.
Herkomstbenaming DAC Kamptal Reserve
Druivenras(sen) grüner veltliner
Stijl Aromatisch

Op voorraad

€ 34,50

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Weingut Rabl Oostenrijk Kamptal
Over de maker Eén van de meest succesvolle wijnboeren van Oostenrijk van de laatste jaren, is zonder twijfel Rudolf Rabl. Een wijnboer die traditie en vooruitgang perfect heeft weten te combineren. Rudolf heeft verschillende oogstmomenten. 70% van de oogst wordt eerst geplukt en gevinifieerd per wijngaard. Het resterende deel wordt later geplukt en gevinifieerd onder de naam Vinum Optimum. Rudolf Rabl is een fervent aanhanger van spontane vergisting en heeft dit de laatste jaren meer en meer weten te verfijnen en door te voeren in zijn wijnen. Zeer lang contact met de schil is ook zijn manier van werken. De wijnen van Rudolf Rabl in ons assortiment geven een zeer goed beeld van de mogelijkheden, die zijn wijnen de gastronomie bieden.
Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard De Dechant-wijngaard is een wijngaard met een bodem zeer rijk aan fijne kalkrijke löss. Deze bodem zorgt hier voor een complexe rijke wijn. De wijngaard grenst aan de Käferberg-wijngaard en is uitermate geschikt, door de bodem, voor de aanplant van pinot noir, chardonnay, maar ook zeker grüner veltliner.
Vinificatie Rudolf Rabl werkt in zijn kelder met spontane vergisting en ontsteelt de druiven. Er worden zodoende geen gisten toegevoegd of andere additieven om de fermentatie op gang te brengen. Geheel gevinifieerd op roestvrijstaal en hierdoor zijn alle frisse fruitaroma's goed behouden.
Jaargang 2018
Houtgebruik Neen
Bewaarpotentieel tot 8 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 13%
Afsluiter Schroefdop

wijnen die u wellicht ook interesseren

Cape Point Vineyards Isliedh 2018

Producent Cape Point Vineyards
Streek Cape Point

€ 31,50

Grüner Veltliner Dechant Alte Reben 2018

Producent Weingut Rabl
Streek Kamptal

€ 34,50

Crémant de Jura 2016

Producent Buronfosse
Streek Jura

€ 32,75

Terra de Cuques blanc 2017

Producent Terroir al Limit
Streek Priorat

€ 35,50

Grüner Veltliner Käferberg Alte Reben 2019

Producent Weingut Rabl
Streek Kamptal

€ 33,95

Condrieu Jardin Suspendu 2019

Producent Domaine Pierre-Jean Villa
Streek Rhône - Septrionales

€ 62,50