Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Chablis Les Truffières 2021

In geur en smaak veel mineralen van het kimmeridge-terroir, maar zeker ook florale tonen en fruit. De smaak is verfijnd fris met fijne zuren, een mooie structuur en een lange afdronk.
Herkomstbenaming Chablis
Druivenras(sen) chardonnay
Stijl Filmend & rond
Formaat 750 ml

Op voorraad

€ 33,10

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Henri Costal Frankrijk Bourgogne - Chablis
Over de maker Domaine Costal is een samenwerking tussen de gerenommeerde Amerikaanse wijnimporteur Kermit Lynch en Chablis boer Jean Collet, welke ontstond na een discussie tijdens een "barrel-tasting" in de kelder van Collet. Tegenwoordig biedt Domaine Costal van Petit Chablis tot Chablis Grand Cru aan, veelal van druiven afkomstig van biologisch bewerkte wijngaarden. De vinificatie verschilt per wijn, er zijn zowel wijnen met enkel roestvrij staal als wijnen gelagerd op beton en Frans eiken.
Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard Wijngaard is aangeplant rond 1996 en beslaat zo’n 2 hectare met een plantdichtheid van 6.000 stokken per hectare. De bodem bestaat uit een “kimmeridge”-terroir. Het zo typerende kalkgesteente waar Chablis bekend om staat. In de wijngaard wordt volledig organisch gewerkt en zodoende geen gebruik van herbiciden etc.
Vinificatie De druiven worden na de oogst koud gestabiliseerd en de vinificatie wordt op een zo natuurlijk mogelijke wijze gedaan. Hierna wordt de wijn opgeslagen op temperatuur gecontroleerde roestvrij stalen vaten. Botteling is 13 maanden na de vinificatie.
Jaargang 2021
Houtgebruik Neen
Bewaarpotentieel tot 5 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 12.5%
Afsluiter Natuurkurk