De producent |
Land |
Streek |
Lacrima Baccus |
Spanje |
Penedes |
Over de maker
Lacrima Baccus maakt al wijnen sinds 1890 en is hierdoor diep geworteld in Penedes, het wijngebied voor de productie van top Cava’s. Het team van Lacrima Baccus concentreert zich op het maken van cava’s met een jaargang., daarnaast laten zij de wijnen ook nog eens minimaal 24 maanden rijpen. Hierdoor mogen de wijnen ook Reserva genoemd worden. Op het wijngoed wordt sinds 2014 volledig biologisch gewerkt en dit betekent dat vanaf oogstjaar 2017 alle wijnen ook biologisch genoemd mogen worden. Xarel.lo, macabeo en parellada zijn de druiven die gebruikt worden voor deze wijn. Allen apart geoogst en gevinifieerd. Hierna wordt de definitieve blend gemaakt en wordt de wijn gebotteld om de tweede gisting op fles te ondergaan. Het duurt dus in totaal 2(!) jaar alvorens de wijnen klaar zijn om verkocht te worden. Het is een serieuze en statige cava die niet alleen als aperitief, maar ook als begeleider van oesters, tapas of zelfs een paella geschonken kan worden. Naast de cava’s wordt er ook een serie stille wijnen gemaakt van druivenrassen, die veel voorkomen in de Penedes.
Werkwijze
Biologisch gecertificeerd